Latvijā

Latvijas valdība pastiprināja sodu par nelikumīgu robežas šķērsošanu

© Sputnik / Игорь МейденГраница Латвии
Граница Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 18.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja agrāk maksimālais sods par Latvijas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu bija divi gadi, tad tagad par šo pārkāpumu var saņemt līdz četriem gadiem cietumā.
RĪGA, 18. augusts — Sputnik. Latvijas valdība atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, kas paredz par diviem gadiem palielināt sodu par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu, informē BNN.
Nelikumīga robežas šķērsošana atzistāma par smagu noziegumu, kas paredz līdz četru gadu cietumsodu. Iepriekš maksimālais sods par šādu likumpārkāpumu bijis par diviem gadiem mazāks.
Latvijas un Baltkrievijas robeža - Sputnik Latvija, 1920, 16.08.2021
Baltijā
Latvijas robežsargi atsakās palīdzēt izmocītajiem bēgļiem, vēsta Baltkrievija
Iekšlietu ministrijā uzsver, ka sods ir jāpalielinā, jo pēdējo nedēļu laikā strauji palielinājis šādu likumpārkāpēju skaits.
Pēdējā laikā Lietuva, Latvija, Polija ziņo par nelegālo migrantu skaita pieaugumu uz robežas ar Baltkrieviju. Savukārt Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka valsts vairs necentīsies noturēt nelegālos migrantus, kuri vēlas nokļūt ES – ņemot vērā Rietumu sankcijas pret Minsku, šiem nolūkiem tai nav "ne naudas, ne spēku".
Sākot ar 11. augustu līdz novembrim pierobežas rajonos izsludināts ārkārtējas situācijas režīms, tātad robežsargus var atbalstīt Nacionālie bruņotie spēki un Valsts policija. Pēc robežas nelegālas šķērsošanas fakta konstatācijas robežsargiem ir tiesības atgriezt pārkāpēju valstī, no kuras viņš ieradies. Šim nolūkam ļauts pielietot fizisku spēku un speciālos līdzekļus.
Ziņu lente
0