Latvijā

Bēgļu plūsma neapstājas: robežsardzes priekšnieks pastāstīja par atturēšanas pasākumiem

© REUTERS / INTS KALNINSЗадержанные мигранты на латвийско-белорусской границе в районе Ворзова
Задержанные мигранты на латвийско-белорусской границе в районе Ворзова - Sputnik Latvija, 1920, 17.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Joprojām vērojami migrantu mēģinājumi iekļūt Latvijā no Baltkrievijas teritorijas.
RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Līdz 15. augusta pusnaktij Latvijas robežsargi apturējuši 395 personas, kas mēģināja šķērsot Latvijas un Baltkrievijas robežu, paziņoja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts Latvijas Radio ēterā.
Pēc viņa vārdiem, robežas pārkāpumu "pīķis" bija fiksēts ceturtdien, kad valstī nelaida 101 cilvēku. Vidēji diennaktī aptuveni 50 cilvēki mēģina iekļūt valstī.
Robežsardzes vadītājs pastāstīja, ka tiek veikti dažādi pasākumi, lai apturētu nelegālus migrantus. Ja pārkāpēji tiek aizturēti robežas šķērsošanas brīdī, tad robežsargi atskaņo viņiem paziņojumu arābu valodā par to, ka tā ir noziedzīga rīcība un viņi aicināti atgrieztie atpakaļ.
Latvijas un Baltkrievijas robeža - Sputnik Latvija, 1920, 16.08.2021
Baltijā
Latvijas robežsargi atsakās palīdzēt izmocītajiem bēgļiem, vēsta Baltkrievija
"Ja tas neizdodas, veicam pasākumus, lai tas nenotiktu," sacīja Pujāts, neprecizējot, par kādām konkrētām ietekmes metodēm ir runa.
Turklāt viņš pastāstīja, ka nepieciešamības gadījumā Latvijas robežsardze nodrošina robežpārkāpējus ar uzturu un ūdeni, kā arī seko tam, vai kādiem cilvēkiem nav nepieciešama medicīniskā palīdzība, un, ja mediķi atzīst viņu veselības stāvokli par atbilstošu, lai cilvēki uzturētos brīvā dabā, viņi tiek sūtīti atpakaļ.
Atgādinām, ka sākot ar 11. augustu līdz novembrim pierobežas rajonos izsludināts ārkārtējas situācijas režīms, tātad robežsargus var atbalstīt Nacionālie bruņotie spēki un Valsts policija. Pēc robežas nelegālas šķērsošanas fakta konstatācijas robežsargiem ir tiesības atgriezt pārkāpēju valstī, no kuras viņš ieradies. Šim nolūkam ļauts lietot fizisku spēku un speciālos līdzekļus.
Ziņu lente
0