Latvijā

Saeima vēl varētu pārskatīt nevakcinēto darbinieku atlaišanas nosacījumus

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasСотрудники в офисе
Сотрудники в офисе - Sputnik Latvija, 1920, 16.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darba devējiem var pagarināt pārejas periodu, pēc kura viņi drīkstēs atlaist nevakcinētus darbiniekus.
RĪGA, 16. augusts — Sputnik. Koalīcija vēl varētu pārskatīt nosacījumus par pārejas periodu, pēc kura darba devējam ir tiesības atlaist nevakcinētu darbinieku, paziņoja par likumprojekta virzību atbildīgās Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Juris Rancāns.
"Pirmajā lasījumā atbalstītajā likumprojekta versijā bija noteikts pārejas periods, kas ir 1. oktobris. Protams, ka par šo pārejas periodu varēsim diskutēt komisijā, kad būs apkopoti visi priekšlikumi. Jebkurā gadījumā tās ir ļoti sarežģītas izvēles, jo visi saprot, ka ar Covid-19 būs jācīnās līdz galam. Ja nonāks pie politiskā konsensa, ka vajag garāku pārejas periodu kā līdz 1. oktobrim, tad droši vien tāds lēmums arī tiks pieņemts," paziņoja Rancāns Latvijas Radio ēterā.
Par iespēju pagarināt pārejas periodu runāja arī Latvijas prezidents Egils Levits.
Рижский митрополит Римско-католической церкви архиепископ Збигнев Станкевич - Sputnik Latvija, 1920, 13.08.2021
Latvijā
Rīgas arhibīskaps aizliedzis katoļiem apšaubīt vakcināciju
Pagājušajā nedēļā Latvijas Saeima pēc dedzīgām debatēm atbalstīja grozījumus likumprojektā "Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā", saskaņā ar kuriem darba devēji no 1. oktobra saņems tiesības atlaist Covid-19 sertifikātus neieguvušus darbiniekus.
Kamēr deputāti diskutēja, pie Saeimas ēkas norisinājās protesta akcija. Obligātas vakcinācijas pretinieki ir izgājuši ielās arī Liepājā. Sestdien, 14. augustā, protesta akcijas turpinājās dažās Latvijas pašvaldībās.
Saskaņā ar Valsts policijas informāciju pie Brīvības pieminekļa Rīgā sapulcējās ap 200 cilvēku. Piketā Doma laukumā piedalījās apmēram 50 cilvēki.
Tāpat mītiņi norisinājās Liepājā, Limbažos, Talsos, Gulbenē un citās Latvijas pašvaldībās.
Ziņu lente
0