Latvijā

Izmiršanas problēma nav atrisināta, valdībā – absurda teātris: Šlesers par varu

© Sputnik / Sergey MelkonovAinārs Šlesers
Ainārs Šlesers - Sputnik Latvija, 1920, 16.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers uzskata, ka pašreizējā valdība Latvijā ir pati vājākā 30 gadu laikā.
RĪGA, 16. augusts – Sputnik. Bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers partijas "Latvija pirmajā vietā" dibināšanas pasākumā ļoti negatīvi novērtēja pašreizējo valdību, vēsta Mixnews.lv.
Pašreizējā valdība, pēc viņa domām, ir vājākā pēdējo 30 gadu laikā un Ministru kabinetā strādā cilvēki, kas nekad un neko savā dzīvē nav panākuši, vai tipiski ierēdņi.
Bijušais satiksmes ministrs pieminēja, ka tautā Kariņa valdību sauc par "varavīkšņainu", un atzīmēja, ka profesionāļi pie varas ieņem tikai posteņus, bet neko nelemj.
Politiķis atgādināja, ka vēl aizvien neatrisināta ļoti aktuāla problēma – Latvijas izmiršana, ko vēl aizvien nav izdevies pārvarēt.
Айнарс Шлесерс на Балтийском форуме - Sputnik Latvija, 1920, 10.04.2021
Politika
Šlesers: Latvijas parādus maksās mūsu mazbērni
Šlesers konstatēja, ka cilvēki piedalās protesta akcijās, jo viņiem nepatīk premjerministra Krišjāņa Kariņa valdība. Tomēr, viņa ieskatā, valdība "aizvilks" līdz kārtējām vēlēšanām, bet pēc tam gaidāma atjaunošanās.
Pašreizējos notikumus valdībā Šlesers nosauca par absurda teātri. Tika pieminēta arī vakcinācija. Šlesers norādīja, ka pie visām nelaimēm politiķi tagad vaino nevakcinētos.
Tam visam politiķis nostādīja pretī savas topošās partijas "Latvija pirmajā vietā" politikas nākamo virzienu. Šlesers uzsvēra, ka politiskais spēks atbalstīs brīvprātīgu vakcināciju, lai visi varētu izlemt pastāvīgi – vakcinēties vai ne.
Politiķis paskaidroja, kāpēc partija, kas ceļ tik humānus plānus, vēl aizvien nav reģistrēta – lieta tāda, ka partijas dibināšanas pasākumam var pulcēties ne vairāk kā 50 cilvēki. Tāpēc partijas formēšanas process ir sācies, bet neizdosies to paveikt vienas dienas laikā.
Iepriekš Šlesers atklāja, ka jauno partiju "Latvija pirmajā vietā" nodibinās 14. augustā.
Kongresā viņš plānoja izvirzīt kandidātus ministru, Saeimas spīkera un valsts prezidenta posteņiem, lai partija varētu nekavējoties sākt Saeimas 14. sasaukuma vēlēšanu kampaņu.
Zināms, ka partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPM) prezidenta kandidāte būs Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko. Viņa ieņems arī partijas valdes priekšsēdētāja posteni. Pats Šlesers pretendēs uz premjerministra posteni.
Грузовые поезда на станции - Sputnik Latvija, 1920, 19.10.2019
Nav pierādīts, ka tas nav uz Kaļiņingradu: Šleseram aizliedza pārvadāt kravas Lietuvā
Saeimas vēlēšanās, kas ieplānotas 2022. gada rudenī, Stepaņenko balotēsies ar pirmo numuru, Šlesers sarakstā būs pēdējais.
Plānots, ka finanšu ministra kandidāts būs bijušais premjerministrs Vilis Krištopāns. Kultūras ministra postenim izvirzīta Valsts kontroles Komunikāciju nodaļas bijusī vadītāja Līga Krapāne, bet bijusī Saeimas deputāte Linda Liepiņa balotēsies Saeimas spīkera postenim.
Iepriekš vēstīts, ka Šlesera atgriešanās politikā var ietekmēt Saeimas neatkarīgā deputāta Alda Gobzema mēģinājumus ieinteresēt neapmierinātos vēlētājus ar savu partiju "Likums un kārtība". Iespējams, daži agrākie Gobzema domubiedri, kuri pametuši viņu pēdējā laikā, pāriet Šlesera pusē (vismaz pats Gobzems tā uzskata).
Ziņu lente
0