Latvijā

"Valsts valodas centrs – tukša vieta": juristu kaitina sludinājumi angļu valodā

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovPulvertornis
Pulvertornis - Sputnik Latvija, 1920, 15.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Argentīnas steiku restorāns "El Gaucho" Vecrīgā saskāries ar kritiku par informāciju angļu valodā savās vitrīnās.
RĪGA 15. augusts – Sputnik. Argentīnas steiku restorāns "El Gaucho" Vaļņu ielā Vecrīgā ziņo par drīzu atvēršanos un darbinieku atlasi. Viena nelaime – visa informācija par to sniegta restorāna vitrīnās, bet atrodama vienīgi angļu valodā. Latviešu valodas aizstāvji ir sapurinājušies.
"Joprojām mazvērtības pārņemti spēlējam ārzemes. Vēl viens atgādinājums, Valsts valodas centrs ir pilnīgi tukša vieta," aizkaitināts piezīmēja jurists Aivars Borovkovs savā lapā Twitter, papildinot publikāciju ar restorāna vitrīnu fotogrāfiju.
"Jā, par šo es brīnos vienmēr - kā vides info svešvalodā, VVC neko. Tikmēr mums www lapā visām 10 000 elektronisko iekārtu instrukcijām jābūt latviešu valodā. Kuras tāpat saprot tikai profesionāļi," bija sašutis lasītājs ar lietotājvārdu "Sargengeli".
Tiesa, bija arī cits viedoklis – sludinājumi paredzēti mērķauditorijai, kas runā angļu valodā.
"Starptautiska ķēde, atrodas Vecrīgā, mērķauditorija tūristi, tikai loģiski, ka komunicē angliski. Gan jau info ir pieejama arī latviski," - raksta Santa Ubele.
"Man nešķiet loģiska dzimtās valodas necienīšana. Un arī gadiem ilgā Valsts valodas centra bezdarbība. Valodu aizstāv likums!" – atbildei uzsvēra jurists.
Atgādināsim, ka Valsts valodas centrs ir iestāde, kas seko Valodas likuma izpildei Latvijā. Tā darbinieki soda iedzīvotājus, kuri neizmanto latviešu valodu publiskajā sfērā vai nepārvalda to pietiekami augstā līmenī.
Valsts valodas statuss Latvijā piešķirts vienīgi latviešu valodai. Krievu valoda tiek uzskatīta par svešvalodu, lai arī tā ir dzimtā gandrīz 40% iedzīvotāju.
Ziņu lente
0