Polija izdomājusi, kā atbrīvoties no migrantiem: viņus nogādā pie Baltkrievijas robežas

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas un Baltkrievijas robeža
Latvijas un Baltkrievijas robeža - Sputnik Latvija, 1920, 15.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Poļu karavīri atveduši migrantus pie Baltkrievijas robežas un izsēdinājuši Lietuvas teritorijas bīstamā tuvumā. Baltkrievijas Robežsardzes komiteja pieķērusi poļus.
RĪGA, 15. augusts - Sputnik. Polijā atraduši vienkāršu paņēmienu, kā atbrīvoties no bēgļiem savā teritorijā. Nelegālie migranti sasēdināti armijas automašīnā un nogādāti pie Baltkrievijas robežas, informēja Baltkrievijas Robežsardzes komiteja.
Šīs darbības 13. augustā pamanījuši baltkrievu robežsargi Beļanu kontroles punkta iecirknī, kas, starp citu, atrodas tiešā Lietuvas teritorijā.
"Šodien, 13. augustā, ārvalstnieku grupas no Polijas puses tika nogādāta pie Baltkrievijas robežas. Incidents notika Beļanu robežsardzes kontrolpunkta iecirknī," vēsta resors savā kanālā Telegram.
Atzīmēts, ka bēgļus atveduši nevis robežsargi, bet karavīri, jo automašīnas, kādā pārvadāja migrantus, izmantoja Polijas Bruņotie spēki.
Video ierakstā, ko Baltkrievijas Robežsardzes komiteja publicēja Telegram, cilvēku grupa no armijas auto līdzīgas kravas mašīnas pārvietojas pāri neitrālajai joslai uz otru pusi.
Atgādināsim, ka Lietuva pēdējā laikā ziņo par aizturamo nelegālo migrantu skaita pieaugumu pie Baltkrievijas robežas. 2. jūlijā valdība izsludināja ārkārtējo situāciju, ņemot vērā nelegālo migrantu pieplūdumu. Jaunākie dati liecina, ka laikā kopš gada sākuma uz robežas ar Baltkrieviju Lietuvā aizturēti vairāk nekā četri trūkstoši nelegālo migrantu. Vēlāk paniku sāka Latvija.
Раненые мигранты на границе - Sputnik Latvija, 1920, 05.08.2021
Video
Baltkrievu robežsargi publicēja video ar ievainotiem migrantiem
Pierobežas rajonos izsludināts ārkārtējas situācijas režīms, tātad robežsargus var atbalstīt Nacionālie bruņotie spēki un Valsts policija. Pēc robežas nelegālas šķērsošanas fakta konstatācijas robežsargiem ir tiesības atgriezt pārkāpēju valstī, no kuras viņš ieradies. Šim nolūkam ļauts pielietot fizisku spēku un speciālos līdzekļus.
Nelegālo migrantu plūsmas pieaugumu pār robežu fiksējusi arī Polija, bet ārkārtējās situācijas režīms valstī vēl nav ieviests. Viļņā paziņoja, ka tiks pastiprināta robežas apsardze ar Baltkrieviju.
Ziņu lente
0