Pasaulē

ANO brīdina par neatgriezenisku katastrofu uz Zemes

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasANO ēka Ņujorkā
ANO ēka Ņujorkā  - Sputnik Latvija, 1920, 15.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO eksperti uzskata, ka Zemi gaida neatgriezeniska katastrofa globālās sasilšanas dēļ.
RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Globālā sasilšana pastiprinās tik strauji, ka kritisko temperatūras slieksni Zeme pārvarēs jau 2030. gadā, informēja ANO Starpvaldību klimata pārmaiņu ekspertu grupa (IPCC), vēsta RIA Novosti.
Zinātnieki savā atskaitē norādīja, ka 2019. gadā ogļskābās gāzes koncentrācija atmosfērā sasniegusi maksimālo rādītāju pēdējo divu miljonu gadu laika. Pie tam gaisa temperatūra uz planētas intensīvi pieaug pēdējos 50 gadus. Tas notiek siltumnīcas gāzu izmešu rezultātā.
Globālā sasilšana skars visu pasauli un padarīs to nestabilu, uzskata speciālisti. Klimata pārmaiņas novedīs pie lietavu un ar tiem saistīto plūdu pieaugumu uz Zemes. Līdz ar to daudzi reģioni cietīs no spēcīga sausuma, bet piekrastes rajonos celsies jūras līmenis.
Мир погрузился в хаос: климатические катастрофы - новая реальность Земли?  - Sputnik Latvija, 1920, 08.08.2021
Video
Klimatiskās nelaimes zona: laika apstākļi uz Zemes sajukuši prātā
Pēdējo nedēļu laikā visā pasaulē vērojamas ekstremālas dabas parādības: plūdi nodarījuši lielu kaitējumu Eiropai, Ķīnai un Indijai, meža ugunsgrēki liesmo ASV, Kanādā, Grieķijā un Turcijā, atzīmēja zinātnieki. ANO ekspertu grupa uzsvēra, ka nepieciešams steidzami un lielā mērogā ierobežot siltumnīcas gāzu izmešus, lai stabilizētu temperatūru uz planētas 20-30 gadu laikā. Pretējā gadījumā cilvēcei neizdosies savaldīt globālo sasilšanu 1,5-2 grādu līmenī pēc Celsija skalas nākamo divu gadu desmitu laikā. Tas savukārt nodarīs kritisku ļaunumu lauksaimniecībai un veselības aprūpei.
Ziņu lente
0