Pasaulē

Krimā ieteica Ukrainai izmaksāt kompensācijas par pussalas izpostīšanu

© pixabay / PRIKOLNIYЯлта, Крым, морской пейзаж
Ялта, Крым, морской пейзаж  - Sputnik Latvija, 1920, 14.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krimas politiķi uzskata, ka Ukrainai nav nekādu tiesību pieprasīt reparācijas par Krimu, tai ir jāsamaksā kompensācijas par kaitējumu, ko tā nodarījusi pussalai.
RĪGA, 14. augusts — Sputnik. Ukrainai nav nekādu tiesību pieprasīt reparācijas par Krimu, tai ir jāsamaksā kompensācijas par nodarīto kaitējumu laika, kad pussala bija Ukrainas sastāvā, paziņoja Krimas valdības vicepremjers, Krimas pastāvīgais pārstāvis Krievijas prezidenta administrācijā Georgijs Muradovs, vēsta RIA Novosti.
Iepriekš Ukrainas vicepremjers, īslaicīgi okupēto teritoriju reintegrācijas lietu ministrs Aleksejs Rezņikovs intervijā žurnālistam Jevgēņijam Kiseļovam pazinoja, ka Krievija obligāti samaksās Ukrainai "reparācijas" par atkalapvienošanos ar Krimu. Pie tam viņš atzina, ka pussalas atgriešanās nebūs ātra.
ECT sēžu zāle - Sputnik Latvija, 1920, 23.07.2021
Politika
Krievija pirmo reizi iesniegusi starpvalstu sūdzību ECT
"Kijevas valdībai nav nekādu tiesību kaut ko pieprasīt no Krimas. Ukrainai ir jāsedz krimiešu zaudējumi, kas nodarīti pussalai visos tās ekspluaktācijas gados Ukrainas valsts sastāvā. Pie šī jautājuma mēs strādājam un savas pretenzijas noteikti izvirzīsim," Muradovs paziņoja RIA Novosti.
Politiķis atgādināja, ka Krima un krimieši, būdami Ukrainas sastāvā, tika nežēlīgi ekspluatēti un aplaupīti gadu desmitiem.
Kijevas ideja par "reparācijām" politiķa acīs ir "vienkārši smieklīga". "Esmu pārliecināts, ka pat ukraiņu tauta no viņiem ir nogurusi. Pats termins "rearācijas", kas tiek iekasētas no karā zaudējušas puses, no Kijevas ierēdņu puses skan kā muļķa smiekli pašam par sevi. Atradušies uzvarētāji," teica politiķis.
Muradovs uzsvēra, ka patlaban Krievija iegulda simtiem miljardu rubļu, lai savestu kārtībā savu vēsturisko teritoriju un atdotu tai plaukstoša novada slavu.
Ищенко: Украина потеряет не только Донбасс - страну начали раздирать по кускам - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2021
Video
Politologs: Ukraina pazaudēs ne tikai Donbasu – valsti sāk saraut gabalos
Ziņu lente
0