Pasaulē

Eksperts aprakstījis nākamās globālās ekonomiskās krīzes iemeslus

© AP Photo / Mark LennihanДолар
Долар  - Sputnik Latvija, 1920, 14.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Nacionālās reitingu aģentūras eksperts norāda: nākamo krīzi ekonomikā izraisīs ekoloģijas un sociālie faktori.
RĪGA, 14. augusts - Sputnik. Patlaban vērojamā augstā inflācija pasaules ekonomikā liecina par tās pārkaršanu, tomēr nākamo globālo krīzi ekonomikā izraisīs ekoloģiskie un sociālie faktori, sarunā ar RIA Novosti paziņoja Krievijas Nacionālās reitingu aģentūras Reitingu dienesta direktors Sergejs Grišuņins.
"Pēc NRA domām, novērojamas mērenas ekonomikas pārkaršanas pazīmes. Tāds "nelabs zvaniņš", kas liecina par pārkaršanu, ir vispasaules inflācijas pieaugums, ko pārsvarā stimulē inflācijas pieaugums ASV," viņš atzīmēja. Saskaņā ar ASV Darba ministrijas datiem, jūlija nogalē cenu pieauguma tempi gada izteiksmē joprojām sasniedz rekordu kopš 2008. gada augusta – 5,4%.
Rubļa simbols - Sputnik Latvija, 1920, 05.08.2021
Viedoklis
Rublis – vissliktāk novērtētā valūta pasaulē. Cik patiesībā maksā dolārs
Papildu faktori, kas liecina par globālās ekonomikas pārkaršanu, ir izlaides starpība lielākajā daļā industriāli attīstītu valstu, "investīciju pārdaudzumu" ekonomiskajos fondos, ņemot vērā ārkārtīgi zemās procentu likmes bankās un spekulatīvo bumu novāciju jomā, piebilda Grišuņins.
"Tomēr ticamāka ir nevis krīze ekonomikā finansiālu faktoru dēļ, bet gan ekonomiskā krīze ekoloģijas un sociālo faktoru, kā arī korporatīvā menedžmenta faktoru rezultātā. Riski ir saistīti ar bīstamu parādību pieaugumu dabā, jaunu bīstamu vīrusu parādīšanās riska pieaugumu, augošo sociālo nevienlīdzību, kas noved pie nestabilitātes un bruņotiem konfliktiem," norādīja eksperts.
Šajos apstākļos papildu riska faktoru, piemēram, Krievijai var radīt ogļūdeņražu un citu izejvielu patēriņa lejupslīde pasaulē, jo vairāk nekā 60% valsts eksporta vērtības izteiksmē vēl aizvien nes naftas un gāzes produkcija, uzskata Grišuņins.
Dolāri - Sputnik Latvija, 1920, 28.07.2021
Viedoklis
Limits ir izsmelts: ASV Finanšu ministrija ziņo par defolta draudiem
Ziņu lente
0