Latvijā

Rīgas arhibīskaps aizliedzis katoļiem apšaubīt vakcināciju

© Sputnik / Oksana DzadanРижский митрополит Римско-католической церкви архиепископ Збигнев Станкевич
Рижский митрополит Римско-католической церкви архиепископ Збигнев Станкевич - Sputnik Latvija, 1920, 13.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sprediķi katoļu baznīcās nedrīkst izmantot, lai paustu neapmierinātību ar vakcīnām.
RĪGA, 13. augusts — Sputnik. Par lēmumu aizliegt katoļu draudzēm sprediķos apšaubīt vakcināciju pret Covid-19, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.
Viņš atzina, ka diskusijas par Covid-19 skārušas arī baznīcas draudzes, turklāt dažas no tām izrādījušas sašķeltas jautājumā par vakcināciju.
"Šādu gadījumu nav vairākumā, bet pats bēdīgākais ir tas, ka bija saņemti signāli par atsevišķu mācītāju darbību, proti, sprediķos apšaubīt vakcinācijas pret Covid-19 nepieciešamību," piebilda Stankevičs.
Измерение температуры тела - Sputnik Latvija, 1920, 31.07.2021
Latvijā
Veselības ministrs aicināja gatavoties straujam Covid-19 saslimstības pieaugumam
Pirms mēneša tika sasaukta attālināta bīskapu sapulce, kurā pārrunāti šie gadījumi un meklēti risinājumi, lai turpmāk nepieļautu šādas situācijas.
"Jāsaka atklāti, man šoreiz bija "jāpiegriež skrūves", un es aizliedzu draudzēs sprediķos apšaubīt vakcināciju pret Covid-19, jo tas nav pieļaujams, ka dievnamos sprediķis tiek izmantots kā instruments, lai paustu viedokli pret to," atklāja Stankevičs.
Šī gada pavasarī Stankevičs atbalstīja valdības lēmumu saglabāt ierobežojumus Lieldienu laikā un atgādināja, ka ierasto izklaižu trūkuma apstākļos cilvēkiem paveras iespējas padomāt par svētku garīgo pusi.
Februārī Vatikāns pieņēma dekrētu, kas paredz: atteikšanās no vakcinācijas Covid-19 profilaksei bez medicīniskām kontrindikācijām var vest pie "darba attiecību pārtraukšanas". Romas pāvests Francisks vakcinējās pats un aktīvi atbalsta vakcinācijas ideju. Piemēram, vizītē Slovākija septembrī pasākumos ar pāvesta dalību tiks pielaisti tikai vakcinēti cilvēki.
Ziņu lente
0