Pasaulē

Pfizer vakcīnas efektivitāte pret "delta" štammu nepārsniedz 42%, Moderna – 76%

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasВакцинация мигрантов от COVID-19 в Москве
Вакцинация мигрантов от COVID-19 в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 13.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālistu vērtējumā Moderna preparāts nodrošina aizsardzību pret koronavīrusa "delta" štammu par 76%, bet Pfizer – tikai 42%.
RĪGA, 13. augusts — Sputnik. Kompānijas "Moderna" izstrādātais preparāts koronavīrusa profilaksei izrādījies efektīvāks pret vīrusa "delta" štammu nekā "Pfizer" vakcīna, liecina informācija MedRxiv vietnē.
Iepriekš Krievijas veselības ministrs Mihails Muraško informēja, ka vakcīnas "Sputnik V" efektivitāte pret "delta" štammu sastāda 83%, vēsta RIA Novosti.
 Ветеринар держит в руках шприц с препаратом Карнивак-Ков от COVID-19 в ветеринарной клинике в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 01.08.2021
Pasaulē
Krievijā sniegta informācija par AstraZeneca un "Sputnik V" kombinācijas pētījumiem
Amerikāņu zinātnieki izpētījuši vakcīnu efektivitātes dinamiku laika gaitā – pētījums tika organizēts laika periodā no janvāra līdz jūlijam, tajā piedalījās apmēram 180 tūkstoši cilvēku, kas saņēmuši "Moderna" un "Pfizer"preparātus.
Pētījuma gaitā abas vakcīnas parādīja augstu efektivitāti: "Moderna" – 86%, "Pfizer" – 76%. Tomēr jūlijā, ņemot vērā "delta" štamma izplatību, preparātu rādītāji kritās.
"Saslimstības gadījumu pieauguma kontekstā Minesotā (kur sākotnēji ritēja pētījums) jūlijā mRNA-1273 (Moderna) efektivitāte pret infekciju bija zemāka nekā agrākajos mēnešos (76%), bet BNT162b2 (Pfizer) efektivitātes lejupslīde bija vēl zemāka (42%)," teikts speciālistu slēdzienā.
Cita starpā zinātnieki atzīmēja, ka koronavīrusa infekcijas gadījumu skaits bija daudz zemāks grupā, kas vakcinēta ar "Moderna". Pie tam hospitalizācijas gadījumu skaits abās grupās bija aptuveni vienāds.
Вакцина Pfizer - Sputnik Latvija, 1920, 12.07.2021
Pasaulē
Iespējams, būs nepieciešama trešā deva: Pfizer vērsies pie ASV valdības ar priekšlikumu
Pētnieki izanalizējuši arī slimības gadījumus vakcinēto vidū citos štatos un secināja, ka ar "Moderna" vakcinēto personu inficēšanās gadījumu skaits bija mazāks nekā "Pfizer" preparātu saņēmušo grupā.
"Izskatot visus gadījumus kopā, noskaidrojās, ka "Moderna" nodrošina divkāršu infekcijas riska samazināšanos pēc vakcinācijas salīdzinājumā ar "Pfizer"," secināja zinātnieki.
Ziņu lente
0