Latvijā

Nils Ušakovs kritizēja Latvijas valdību par krīzi uz robežas

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasНил Ушаков в Европаламенте
Нил Ушаков в Европаламенте - Sputnik Latvija, 1920, 13.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas bijušais mērs Nils Ušakovs negatīvi novērtēja valdības spēju tikt galā ar nelegālo migrantu pieplūdumu.
RĪGA, 13. augusts – Sputnik. Rīgas bijušais mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs ir pārsteigts par Latvijas valdības nespēju atrisināt nelegālo migrantu pieplūduma problēmu, vēsta RIA Novosti.
Valdība no 11. augusta izsludinājusi ārkārtējas situācijas režīmu uz robežas ar Baltkrieviju, ņemot vērā strauji augošo nelegālo migrantu skaitu, kuri pūlas iekļūt valstī. Robežsargu atbalstam tika iesaistīti Nacionālo bruņoto spēku karavīri.
Нелегальные мигранты, задержанные при пересечении белорусско-литовской границы - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Viedoklis
Lietuva lūdz Eiropai naudu hibrīdkaram ar Minsku
"Es pareizi saprotu: Latvijas valdības gadu desmitiem tērējušas simtiem miljonu latu un eiro robežām un aizsardzībai, bet rezultātā valsts nespēj tikt galā ar pārsimt bēgļiem," Ušakovs uzrakstīja savā lapā Facebook.
Lietuva pedējā laikā ziņo par aizturamo nelegālo migrantu skaita pieaugumu pie Baltkrievijas robežas. 2. jūlijā valdība izsludināja ārkārtējo situāciju, ņemot vērā nelegālo migrantu pieplūdumu. Jaunākie dati liecina, ka laikā kopš gada sākuma uz robežas ar Baltkrieviju Lietuvā aizturēti vairāk nekā četri trūkstoši nelegālo migrantu. Savukārt Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka valsts vairs necentīsies noturēt nelegālos migrantus, kuri vēlas nokļūt ES – ņemot vērā Rietumu sankcijas pret Minsku, šiem nolūkiem tai nav "ne naudas, ne spēku".
Vēlāk kļuva zināms, ka Lietuva sāk būvēt nožogojumu uz Baltkrievijas robežas, kā arī piesaistīs armiju robežas patrulēšanai, lai apturētu nelegālo migrantu plūsmu.
Dzeloņstieple uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas  - Sputnik Latvija, 1920, 10.08.2021
Viedoklis
Misija nav izpildāma. Kāpēc Latvija nekad nevienu neintegrēs
Ziņu lente
0