Politika

Entonijs Blinkens pārmet Krievijai un Ķīnai ASV diskreditāciju

© AP Photo / Jose Luis MaganaЭнтони Блинкен — государственный секретарь США
Энтони Блинкен — государственный секретарь США  - Sputnik Latvija, 1920, 13.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts sekretārs atgādināja Krievijai un Ķīnai, ka ASV ir "spēcīga valsts".
RĪGA, 13. augusts – Sputnik. Krievija un Ķīna apgalvo, ka ASV pārdzīvo pagrimumu, ASV zaudē pozīcijas, ir jārīkojas, lai nezaudētu globālās līdera pozīcijas, paziņoja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta RIA Novosti.
Viņa ieskatā, Krievijas un Ķīnas vadība runā par ASV pagrimumu "gan publiski, gan privāti" un pārliecina par "pasaules autoritārā uzskata" priekšrocībām pār ASV "demokrātisko" pieeju.
Переговоры министров иностранных дел РФ и Сербии С. Лаврова и Н. Селаковича - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2021
Intervija
Sergejs Lavrovs: attiecības ar ASV būtu normālas, ja tas būtu atkarīgs vienīgi no mums
"Mēs spējam atgādināt viņiem un atgādinām ar vienu pasākumu pēc otra, ka spēku mums pietiek pārpārēm," teica Blinkens, uzstājoties Merilendas štata universitātē.
Tiesa, valsts sekretārs arzina, ka konkurenti pakāpeniski pabīda Savienotās Valstis malā pasaules arēnā, un ASV jo valsts jau noslīdējusi līdz 13. vietai pasaulē infrastruktūras kvalitātes ziņā un 9. vietai pēc investīcijām inovācijās attiecībā pret iekšproduktu. Blinkens ieteica ieguldīt līdzekļus "iekšējā atjaunotnē", lai saglabātu ASV globālās līdera pozīcijas.
Iepriekš Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktors Sergejs Nariškins paziņoja, ka koronavīrusa pandēmija nodemonstējusi rietumcentriskās liberālās sistēmas krīzi. Viņš atzīmēja, ka tā saucamā pasaules sabiedrība izrādījusies iluzora konstrukcija, tāpat kā Rietumu morālā virsvadība ar ASV līdera vietā, kas vienā brīdī faktiski atteikušās no kopējās cīņas ar koronavīrusu.
ASV karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 09.08.2021
NI nosaucis piecas amerikāņu impērijas kraha pazīmes
Ziņu lente
0