Latvijā

Vāc parakstus par stabiņu demontāžu Baltezerā

© Rīgas pilsētas pašvaldībaРига, ограничительные столбики
Рига, ограничительные столбики - Sputnik Latvija, 1920, 12.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Staķa stabiņus" pagaidām aicina novākt vienā ceļa posmā, taču nav izslēgts, ka kāds ierosinās parakstu vākšanu par citiem ceļa posmiem, kur tie ir uzstādīti.
RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Sabiedrisko iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par stabiņu novākšanu no autoceļa Baltezerā, raksta Tvnet.lv. Kā iniciatīvas autore noradīta Jūlija Ruža. Pēc nepieciešamā parakstu skaita savākšanas, iniciatīvu plānots iesniegt Satiksmes ministrijā.
Atgādinām, ka stabiņu uzstādīšana sabiedrībā izraisījusi visai neviennozīmīgu reakciju. Rīdzinieki tos nosauca par "Staķa stabiņiem". Īpašu pilsētnieku sašutumu izsauca stabiņu apkopes izmaksas mēnesī — teju 17 eiro par vienību.
Открытие кинотеатра на открытом воздухе Splendid Garden в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 09.07.2021
Latvijā
Ušakovs: Rīgas mērs pārvilcis krustu pāri tūristiem un investīcijām no Krievijas
Savu iniciatīvu Ruža skaidro ar to, ka iedzīvotāji vēlas noņemt stabiņus no autoceļa A1-E67 ceļa posmā Baltezers - Siguļi, lai uzlabotu autotransporta plūsmu. Pēc viņas domām, Stabiņi varētu būt novietoti tikai pie pagriezieniem un krustojumos, tomēr ne citviet uz šā autoceļa.
"Noņemot stabiņus no autoceļa A1-E67 posma Baltezers-Siguļi, operatīvais transports atkal varēs bez pūlēm pabraukt garām automašīnu plūsmai. Mazināsies arī budžeta tēriņi par stabiņu kopšanu. Avārijas gadījumā citi transportlīdzekļi varēs apbraukt to transportu, kurš ir avarējis," raksta iniciatīvas autore.
Ziņu lente
0