Latvijā

Patvēruma meklētāju centrā "Mucenieki" aizņemtas visas vietas

© REUTERS / Ina FassbenderДети-беженцы смотрят из окна
Дети-беженцы смотрят из окна - Sputnik Latvija, 1920, 12.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bēgļu izmitināšanas centrā "Mucenieki" patlaban atrodas 384 migranti, kas meklē patvērumu Latvijā.
RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) sniegtās informācijas, pēdējo 24 dienu laikā Latvijā ieradās migranti no Irākas, Irānas un Kongo, ziņo Mixnews.lv.
Patvēruma meklētāju centrā "Mucenieki", kurā var izmitināt 400 personas, patlaban atrodas 384 cilvēki, no tiem 105 bērni.
Нелегальные мигранты, задержанные при пересечении белорусско-литовской границы - Sputnik Latvija, 1920, 08.08.2021
Baltijā
Nelegālie migranti saņems no Lietuvas pa 300 eiro
Atgādinām, ka 10. augustā tika aizturēti 77 cilvēki, kuri mēģināja nelikumīgi šķērsot Latvijas un Baltkrievijas robežu. Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujats ziņoja, ka lielākā daļa aizturēto lūgusi patvērumu. Viņus nogādāja Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos. Tomēr bēgļu uzņemšanas iespējas ir gandrīz izsmeltas.
Latvijas pierobežas rajonos tika izsludināta ārkārtējā situācija. Tā paredz Nacionāliem bruņotiem spēkiem un Valsts policijai sniegt palīdzību robežsardzei Latvijas un Baltkrievijas robežas patrulēšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu. Tāpat robežsargiem ir dotas plašākas tiesības panākt, lai persona nekavējoties atgrieztos valstī, no kuras tā nelikumīgi šķērsojusi robežu, tostarp atļauts pielietot fizisku spēku un speclīdzekļus.
Tikmēr Irāka sāka izvest savus pilsoņus no Baltkrievijas. 9. augustā no Minskas uz Kabulu devušies 80 irākieši, bet 10. augustā - 240.
Ziņu lente
0