Pasaulē

ASV atklāts jauns koronavīrusa paveids

© Sputnik / Sergey MelkonovПост сестры у палаты интенсивной терапии в коронавирусном отделении Даугавпилсской региональной больницы
Пост сестры у палаты интенсивной терапии в коронавирусном отделении Даугавпилсской региональной больницы - Sputnik Latvija, 1920, 12.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zinātnieki uzskata, ka jaunais SARS-CoV-2 paveids ir par 82% nāvējošāks nekā Uhaņas paveids.
RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Ņujorkā atklātā vīrusa mutācija tiek apzīmēta ar nosaukumu "iota", no iepriekšējiem tā atšķiras ar paaugstinātu letalitāti senioru vidū, raksta RT.
Ņujorkas Veselības un psihiskās higiēnas departamenta un Kolumbijas universitātes Mailmana Sabiedrības veselības skolas zinātnieki, pamatojoties uz pētījumiem, secināja, ka šis vīrusa variants ir par 15-20 procentiem virulentāks, nekā zināmas koronavīrusa mutācijas. Tiek ziņots, ka atsevišķos gadījumos "iota" paveids ir par 82% nāvējošāks nekā oriģinālais vīrusa variants no Uhaņas.
Rīgas Austrumu slimnīca - Sputnik Latvija, 1920, 10.08.2021
Ko Austrumu slimnīca uzsāka pēc ārsta pašnāvības
Pētījuma provizoriskie rezultāti liecina, ka pacientiem vecuma grupā no 45 līdz 64 gadiem letalitāte pieaugusi par 46%, vecuma grupā no 65 līdz 74 gadiem – par 82%. Nāves gadījumu skaits no "iota" varianta vecuma grupā no 75 gadiem ir par 62% lielāks nekā no agrākajām koronavīrusa mutācijām.
Atgādinām, ka aizvadītajā nedēļā ASV bija reģistrēti vairāk nekā 100 tūkstoši jaunu Covid-19 gadījumu dienā. Ārsti atzīmēja, ka šāds saslimstības uzliesmojums saistīts ar "delta" paveidu – tas ir virulentāks, turklāt vairākos štatos vērojami zemi vakcinācijas rezultāti.
Aizvadītajā nedēļā mirstības rādītājs ASV pieaudzis no apmēram 270 gadījumiem diennaktī līdz 500. Šī tendence var saglabāties, ja netiks palielināti vakcinācijas tempi. ASV Slimību kontroles un profilakses centra direktors Rošels Valenskis prognozēja: ja amerikāņi nekļūs apzinīgāki, tuvāk ziemai var atkārtoties 2021. gada janvāra rādītāji, kad saslimstības uzliesmojums bija vērā ņemams.
Reanimācijas bloks slimnīcā - Sputnik Latvija, 1920, 10.08.2021
Pasaulē
Mirstība Covid-19 rezultātā ziemā pieaugs: zinātnieku prognozes ir satraucošas
Ziņu lente
0