Latvijā

Neparedzēti izdevumi: Kultūras ministrija iegādājusies mākslas darbus par 552 000 eiro

CC BY-SA 2.0 / Megan Eaves / Латвийский Национальный художественный музей
Латвийский Национальный художественный музей - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Naudu mūsdienu Latvijas mākslinieku darbu iegādei piešķīra no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.
RĪGA, 11. augusts — Sputnik. 2020. gadā Naura Puntula vadītā Kultūras ministrija par kopējo summu 552 tūkstoši eiro iegādājusies 325 mākslas darbus, ko radījuši 110 Latvijas mākslinieki, raksta Press.lv, atsaucoties uz portālu pietiek.com. Nauda iepirkumam tika piešķirta no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".
Tautas viedoklis par iepirkumu nepieciešamību netika ņemts vērā, sabiedrība par tiem pat nebija informēta. Ministru kabinets piešķīra līdzekļus Latvijas Nacionālajam muzejam 2020. gada 18. jūnijā ar mērķi: "mazināt Covid-19 pandēmijas izraisīto seku ietekmi uz kultūras nozari, atbalstīt krīzes skartos šobrīd aktīvi strādājošos māksliniekus un vienlaikus kvalitatīvi papildināt muzeja krājumu ar vismaz 110 mākslinieciski augstvērtīgiem pēdējo 30 gadu laikā Latvijas mākslinieku radītiem mūsdienu vizuālās mākslas darbiem."
Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ziņoja, ka par piešķirto naudu tika iegādāti 325 dažādas formas un žanru mākslas darbi, turklāt muzejs apgalvo, ka "sniedzis sabiedrībai informāciju par mākslas darbu iepirkuma procesu un rezultātiem tādā apjomā, kādā tas ir bijis iespējams" un ka "mākslas darbu kataloģizācija muzeja kolekcijās vēl turpinās".
Ziņu lente
0