Baltijā

Lietuvā atstādina no darba par atteikšanos veikt Covid-19 testus

© Pixabay / Free-PhotosОфис
Офис - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas iedzīvotāji sūdzas, ka darbā viņus piespiež veikt Covid-19 testus, pretējā gadījumā draud ar atlaišanu vai pat pāriet no vārdiem pie darbiem.
RĪGA, 11. augusts — Sputnik. Lietuvas sociālajos tīklos paradās daudz sūdzību par to, ka darba devēji stingri reaģē uz darbinieku atteikšanos veikt Covid-19 testus. Parādījās pat "melnais saraksts" ar uzņēmumiem, kuros var pat atlaist, raksta grani.lv.
Tiek ziņots, ka dažos Lietuvas uzņēmumos darbiniekus, kuriem nav Covid-19 testa, var atstādināt no darba bez darba samaksas saglabāšanas un bezdarbnieka pabalsta izmaksas. Piemēram, parādījās informācija, ka uzņēmumā "Lietuvas dzelzceļi" jau tika atstādināti 15 darbinieki. Turklāt šajā gadījumā darba devējs rīkojās saskaņā ar likumu. Lietuvas valdība atļauj atstādināt no darba nevakcinētos darbiniekus vai tos, kuri neveic Covid-19 testu reizi nedēļā.
В Литве тысячи жителей вышли на митинг против решений властей - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Video
Protesta akcija Viļņas centrā: ar ko ir neapmierināti Lietuvas iedzīvotāji
Daži sociālo tīklu lietotāji iesaka šādā nepatīkamā situācijā nonākušiem darbiniekiem vērsties tiesā. Tomēr, kā apgalvo advokātu kantora "ILaw Lextal" partneris Viļis Mačulaitis, šajā gadījumā tiesa nelīdzēs, jo darba devēji ievēro likumu. Bezdarbnieka pabalsts atstādinātajiem darbiniekiem arī netiek piešķirts, jo faktiski viņi netiek atlaisti no darba.
Iepriekš ziņots, ka Latvijā Latvijas Ministru kabinets pieņēma lēmumu, saskaņā ar kuru darba devēji varēs atlaist darbiniekus, kuri līdz 15. septembrim neiegūs Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas faktu. Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā dod tiesības darba devējam, nespējot vienoties ar darbinieku par Covid-19 sertifikāta iegūšanu līdz 15. septembrim, atlaist viņu no darba vai pārcelt viņu uz citu amatu.
Ziņu lente
0