Latvijā

Ģimenes ārstu praksēm var palielināt piemaksas par vakcinētājiem pacientiem

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasСотрудница больницы
Сотрудница больницы - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien valdība izskatīs Veselības ministrijas izstrādātu rīkojuma projektu, kas paredz ģimenes ārstu praksēm izmaksāt piemaksas par pacientiem, kuri savakcinēti pret Covid-19.
RĪGA, 11. augusts - Sputnik. Ģimenes ārsts var saņemt 10 eiro par katru savakcinētu senioru, raksta BВ.lv, atsaucoties uz Neatkarīgā.lv.
Patlaban ģimenes ārsti jau saņem piemaksas par savu darbu. Piemēram, viņiem pienākas piemaksas par laikus atklātu onkoloģisku saslimšanu agrīnajās stadijās. Covid-19 pandēmijas laikā piemaksu sistēma tika paplašināta.
Латвийский Национальный художественный музей - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Latvijā
Neparedzēti izdevumi: Kultūras ministrija iegādājusies mākslas darbus par 552 000 eiro
Veselības ministrija šonedēļ vērsies pie valdības ar lūgumu izskatīt jautājumu par vakcinācijas piemaksām ģimenes ārstu praksēs.
Pēc Nacionālais veselības dienesta sniegtās informācijas, ģimenes ārsti jau saņem piemaksas par pacientu vakcināciju pret Covid-19, pēc rīkojuma projekta pieņemšanas piemaksas var kļūt lielākas.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts informēja, ka piemaksu apjoms būs tieši atkarīgs no savakcinēto pacientu īpatsvara. Turklāt ģimenes ārstam būs iespēja noalgot papildu personālu vai arī izveidot vakcinācijas kabinetu, tam no budžeta tiks piešķirts līdz 1500 eiro.
Ziņu lente
0