Politika

Neuzstādiet noteikumus: Lukašenko par iespējamo dialogu ar Lietuvu

© Sputnik / Dmitry Astakhov / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 10.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents atzīmēja, ka valsts "nav pelnījusi tādu sarunu", kādu tai mēģina uzspiest Viļņa.
RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Baltkrievija ir gatava dialogam ar Lietuvu, taču bez iepriekšējiem noteikumiem, paziņoja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko "Lielajā sarunā ar prezidentu", vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz aģentūru "BelTA".
Lukašenko atgādināja, ka Baltkrievija un Lietuva vienmēr ir dzīvojušas un dzīvos kā kaimiņi – mierīgi un draudzīgi.

"Kad – tas šodien atkarīgs no mums. Nesen pavīdēja tāds "netīrs stars" – lai Lukašenko izdara to un to, tad mēs par kaut ko runāsim. Jūs man noteikumus neuzstādiet. Tādu tiesību jums nav. Neesmu ne pirmo, ne piekto gadu pie varas. Es neesmu slēpis Baltkrievijā ne kaujiniekus, ne opozicionārus – tādi ir arī pie jums Lietuvā – es to nekad neesmu darījis. Es neesmu spēris Lietuvai nedraudzīgus soļus," teica Lukašenko.

"Ja vēlaties, sāksim dialogu kaut kādā līmenī. Taču bez jebkādiem iepriekšējiem noteikumiem. Baltkrievija tādu sarunu nav pelnījusi," atzīmēja valsts vadītājs.
Baltkrievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās pēc prezidenta vēlēšanām, kurās uzvarēja Aleksandrs Lukašenko. Pēc tam valstī sākās opozīcijas protesti.
Фуры скопились на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija, 1920, 07.07.2021
Pasaulē
"Braukāsiet apkārt pāri Ziemeļpolam": Baltkrievija var ierobežot transporta tranzītu
Baltkrievijas valdība jau vairākkārt norādījusi, ka protesta akcijas tiek koordinētas no ārzemēm. Lukašenko pārmeta Rietumiem tiešu iejaukšanos valsts iekšējās lietās, atzīmēja, ka nekārtības vada ASV, bet Eiropa tām "piespēlē". Starp valstīm, no kurām tiek koordinēti protesti, Lukašenko minēja Poliju, Čehiju, Lietuvu un Ukrainu.
Ziņu lente
0