Tihanovska no Eiropas aicina saraut sakarus ar Krieviju un nožņaugt sankcijās dzimteni

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasBijusī Baltkrievijas prezidenta kandidāte Svetlana Tihanovska
Bijusī Baltkrievijas prezidenta kandidāte Svetlana Tihanovska - Sputnik Latvija, 1920, 09.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šoreiz bijušo Baltkrievijas prezidenta kandidāti Svetlanu Tihanovsku aizkaitinājuši pārlieku ciešie sakari ar Krieviju un nepietiekami stingrās sankcijas pret dzimteni. Intervijā vācu izdevumam viņa aicina iznīcināt gan sakarus, gan pašu Baltkrievijas valsti.
RĪGA, 9. augusts – Sputnik. Ar migrantiem saistītās lietuviešu histērijas fonā bijusī Baltkrievijas prezidenta kandidāte Svetlana Tihanovska atkal pielējusi eļļu ugunī. Intervijā vācu izdevumam Spiegel Tihanovska paziņoja, ka laiks saraut Baltkrievijas un Krievijas sabiedroto valstu ciešos sakarus un pieņemt stingrākas sankcijas pret Baltkrieviju, vēsta RIA Novosti.
Tihanovskas zvaigzne pie debesjuma parādījās pēc vēlēšanām Baltkrievijā 2020. gadā, kurās viņa cieta sakāvi. Baltkrievijā sākās protesta akcijas, bet tā saucamā Eiropas un ASV demokrātija vērsās pret Baltkrievijas valdību it kā negodīgu vēlēšanu dēļ. Pa to laiku pati Tihanovska akurāti aizmuka uz Lietuvu un no turienes sāka kārtot sakarus ar Eiropu. It kā savas tautas labā.
Акция протеста в литовском Девенишкесе против строительства центра для мигрантов - Sputnik Latvija, 1920, 01.08.2021
Viedoklis
"Mājsaimniece no Minskas" novedusi Lietuvu līdz nemieru robežai
Skandāls ap vēlēšanu viltošanu mazliet noklusa. Baltkrievijas politiķis Valērijs Cepkalo, apmeties Rīgā, pat sāka sūkstīties par naudas trūkumu. Te izcēlās jauns skandāls – ar migrantiem Lietuvā, kuri turp dodas pāri Baltkrievijas robežai.
Piemirsusi, ka migrantu masveida pieplūduma sākotnējais iemesls ir grautiņi, ko sarīkoja varenās demokrātija, Lietuva ar apsūdzībām metās virsū Baltkrievijai. Nesen Latvijas, Lietuvas un Igaunijas premjerministri ziņoja, ka tiks izstrādātas jaunas sankcijas pret Baltkrieviju, ņemot vērā spriedzi uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas.
Te nu Tihanovska, atzinusies, ka nesen tikai atgriezusies no Lielbritānijas, liela vācu izdevumā nāca klajā ar skaļiem aicinājumiem. Pagadījusies lieliska iespēja iepīt sarunā Krieviju.
"Mums ir jāatsakās no nostādnes, ka Baltkrievijā neko nevar izlemt bez Krievijas. Tas nav pareizi. Mēs esam neatkarīga valsts," paziņoja Tihanovska un piebilda, ka Lukašenko padarījis Baltkrieviju "atkarīgu no Krievijas" un to vajagot mainīt.
Cita starpā Tihanovska aicināja Eiropas Savienību un ASV ieviest "spēcīgākas" sankcijas pret Baltkrievijas valdību, pakļaut to politiskam ostrakismam un totālai ekonomiskai un finansiālai izolācijai.
Minskas lidosta, foto no arhīva - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2021
"Mani ir iegāzuši". Protasevičs dod mājienus par savu nelabvēli
Atgādināsim, ka pēc vizītes ASV Tihanovska jau bēdājās par to, ka nevar apsolīt "ASV sektorālās sankcijas pret Minsku".
Vienlaikus Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sankciju spiediena apstākļos vienkārši atteicies stingri apsargāt robežu ar Lietuvu, kā darīja agrāk.
Viņa lēmuma sekas Lietuvā jau ir jūtamas – tur aptin ar dzeloņstieplēm jauno nožogojumu uz robežas, būvē nometni poligonā un sola, ka migrantiem, kuri piekritīs atgriezties dzimtenē, samaksās 300 eiro.
Ziņu lente
0