Latvijā

Operators iesaka privātmāju īpašniekiem Rīgā pašiem rakt grāvjus interneta kabeļiem

© Pixabay / AdinaVoicuЛопата
Лопата - Sputnik Latvija, 1920, 09.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums "Tet" ir gatavs izvilkt jaunu optiskās šķiedras kabeli privātajā sektorā, taču rakt grāvi nevēlas. To nāksies darīt operatora klientiem.
RĪGA, 8. augusts – Sputnik. Privātā sektora iedzīvotāju Olgu Zolitūdē uzņēmums "Tet" informēja, ka ir gatavs nomainīt veco interneta kabeli saskaņā ar līgumu, taču grāvi tā vajadzībām uzņēmums neraks, stāsta Rus.Lsm.lv.
Olga painteresējusies, kā tādā gadījumā rīkoties interneta provaidera klientiem. Viņa saņēma atbildi, ka klientiem no privātā sektora nāksies grāvi rakt saviem spēkiem vai noalgot darbiniekus uz sava rēķina. Pie tam pašu kabeli izvilks bez maksas un pat parādīs, kur vajagot rakt.
Olga atgādināja, ka līdztekus optiskās šķiedras kabelim līdzās viņas mājai atrodas virkne dažādu komunikāciju, tātad grāvi rakt bez saskaņojuma ar atbilstošajiem dienestiem nevarēs. Arī šī saskaņošana gulstas uz operatora klientu pleciem.
Телевизор - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2021
"Katrs abonents pats var noteikt": "Tet" attrauca NA deputātam
Zolitūdes iedzīvotāja norādīja, ka viņai zvanīja no nepazīstama numura un zvanītājs nav minējis, kādu uzņēmumu pārstāv. Taču "Tet" apstiprināja, ka klientus var informēt kompānijas partneri, bet Olgai zvanījis "Tet" darbinieks.
Uzņēmumā pastāstīja, ka optiskās šķiedras kabeļa izvilkšana zem zemes privātā teritorijā tikai daļēji ir viņu uzdevums. Patiešām, rakt nāksies klientam.
"Tet" sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laura Jansone paskaidroja: klientam esot labāk zināmas savas zemes īpatnības un priekšstats par izmaiņām, ko viņš vēlētos redzēt savā iecirknī, tātad viņš saprot, kur labāk izvilkt kabeli.
Jansone piezīmēja, ka tādos gadījumos patiešām jāsaņem piekrišana no infrastruktūras turētājiem, kas saistīti ar konkrēto teritoriju.
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs apstiprināja, ka pakalpojumu piegādātājam ir tiesības nospraust tādus noteikumus, tomēr jāpatur prātā, ka klients var jebkurā brīdī lauzt līgumu.

Kas var palīdzēt ar rakšanu?

Latvijas radio 4 ziņu dienests nolēma painteresēties, vai nebūs grūti sameklēt firmu, kas izraks grāvi kabelim.
Почта Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 30.06.2021
Latvijā
Pasta nodaļa mājās: "Latvijas Pasts" piedāvā mājas pakomātus
Aptaujātās firmas bija gatavas rakt, taču pasūtītājam jāsniedz informācija, kādam jābūt grāvim, kas paredzēts interneta kabelim. "Tet" sola: uz grāvja rakšanas darbiem var izbraukt viņu pārstāvis, kas visu parādīs un pastāstīs.
Viens metrs rakšanas darbu pasūtītājam izmaksās 3-5 eiro. Tātad par 50 metrus garu tranšeju nāksies samaksāt 200 eiro.
Vēl ir iespējams iznomāt tehniku būvdarbiem. Tās noma izmaksās 40 eiro par 8 stundām. Pie tam 8 stundas ir minimālais nomas laiks.
Ziņu lente
0