Baltijā

Igauņu eirodeputāts Vašingtonai: nebāziet savu LGBT-degunu svešās darīšanās

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASBaltic Pride 2013
Baltic Pride 2013  - Sputnik Latvija, 1920, 09.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāts no Igaunijas konservatīvās tautas partijas (EKRE) Jāks Madisons visai stingri atsaucās par ASV vēstniecību Baltijas valstīs kopīgo paziņojumu geju festivāla atbalstam.
RĪGA, 9. augusts – Sputnik. Amerikāņu diplomātu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā paziņojums "Baltic Pride 2021" – Baltijas homoseksuālistu festivāla organizācijas – atbalstam izraisījis ļoti negatīvu EP deputāta no Igaunijas konservatīvās tautas partijas (EKRE) Jāka Madisona reakciju, vēsta Sputnik Meedia.
Par zīmi LGBT atbalstam pie ASV vēstniecību ēkām Baltijas valstīs izkārti varavīkšņotie karogi, diplomātisko misiju lapās sociālajos tīklos parādījās atbilstošie paziņojumi.
"Visi cilvēki, neatkarīgi no tā, kas viņi ir vai ko mīl, ir pelnījuši vienlīdzīgu attieksmi no likuma puses un dzīvi bez bailēm. Esam lepni, ka šīsdienas "Baltic Pride 2021" varam svinēt kopā ar visām LGBTQI+ sabiedrībām visā Baltijā," tajā teikts.
Pēc EP deputāta Jāka Madisona domām, Igaunijai, Latvijai un Lietuvai ir jānosūta diplomātiska nota ASV vietējām vēstniecībām ar protestu, ņemot vērā amerikāņu centienus iejaukties valstu iekšējās lietās.
"Mani neinteresē, vai runa ir par ASV, Krieviju, Ķīnu vai kādu citu valsti: katrai valstij ir pašai jānodarbojas ar savu iekšpolitiku, nevis jābāž deguns svešās darīšanās. Mēs varam būt labās attiecībās ar visiem, vienkārši turieties savās robežās," viņš uzrakstīja savā lapā Facebook.
Iepriekš Sputnik Meedia jau vēstīja, ka igauņu nacionālisti nonākuši sarežģītā situācijā: no vienas puses, viss viņu Krievijai naidīgais noskaņojums balstās uz pārliecības par ASV drošības garantijām, no otras puses, viņiem riebjas sava galvenā sabiedrotā jaunā ideoloģija, kuras pamatā ir homoseksuālisma propaganda.
Радужный флаг во время акции ЛГБТ-сообщества - Sputnik Latvija, 1920, 07.08.2021
Latvijā
Kāpēc Nacionālās apvienības deputāts publicējis LGBT šova video?
"Rietumu "jaunās vērtības" neko vairs nerada, tikai grauj. Igaunijai uzspiestā "tolerances kultūra", kas prasa obligāti atzīt un mīlēt visus, galu galā noved tiktāl, ka saskaņā ar likumiem par naida kurināšanu cilvēkus nosoda un pat sēdina cietumā," paziņoja EKRE neoficiālais rupors – portāls Uued Uudised ("Jaunās ziņas").
Ziņu lente
0