Baltijā

Nāksies samaksāt 50 eiro par iebraukšanu Lietuvā no Baltkrievijas

Евро - Sputnik Latvija, 1920, 08.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Transporta uzņēmumiem, kas nodarbojas ar kravu pārvadājumiem, nāksies segt papildu izdevumus, turklāt vajadzēs veltīt mazliet vairāk laika plombu uzstādīšanai un noņemšanai.
RĪGA, 8. augusts – Sputnik. Lietuvā tiks pieņemtas stingrākas prasības pārvadājumiem, kas iebrauc republikā no Baltkrievijas. Par to pastāstīja Nacionālā Lietuvas pārvadātāju asociācija (Linava), vēsta Sputnik Lietuva.
No 30. augusta visiem transporta līdzekļiem, kas iebrauc Lietuvā no Baltkrievijas, tiks izvirzītas stingrākas prasības – autotransportam vajadzīgas navigācijas plombas. Tādas plombas uzstādīšana izmaksās apmēram 50 eiro.
Водитель в кабине автомобиля - Sputnik Latvija, 1920, 05.08.2021
Latvijā
Latvijas pārvadātāji sit trauksmi kadru trūkuma dēļ
Līdz šim navigācijas plombas tika izmantotas tikai koronavīrusa pandēmijas laikā un tikai transporta līdzekļiem, kas pārkāpuši prasības, piemēram, nav izmantojuši nosprausto maršrutu.
"Transporta uzņēmumiem, kas nodarbojas ar kravu pārvadājumiem, nāksies segt papildu izdevumus, turklāt vajadzēs veltīt mazliet vairāk laika plombu uzstādīšanai un noņemšanai. Tāpat jāpiebilst, ka stingrāki noteikumi tiks attiecināti tikai uz pārvadātājiem, kas ierodas no Baltkrievijas teritorijas, vienalga, vai tās ir mūsu valsts, Polijas, Vācijas vai citu valstu kravas mažīnas. Vienlaikus procedūra netiks attiecināta uz vilcējiem, kuri pārvadā kravas no Polijas uz šo kaimiņvalsti," paziņoja asociācijas preses sekretārs Zenons Buivids.
Jaunievedums neskars arī citus Eiropas pārvadātājus, piemēram, Vāciju, Čehiju un Franciju, ja tie iebrauks Baltkrievijā ar kravu caur Poliju. Taču jaunie noteikumi attieksies uz viņiem, ja viņi vēlēsies iebraukt caur Lietuvu.
Зимние шины - Sputnik Latvija, 1920, 01.05.2021
Riepu cenas pieaugs par 20-60%: Latvijas tirgotāji brīdina autovadītājus
Ziņu lente
0