Politika

Šoigu: Rīgā, Tallinā un Varšavā radīti Krievijai naidīgas propagandas centri

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Pāriet pie mediju bankasМинистр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу
Министр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу - Sputnik Latvija, 1920, 07.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumu centri seko Krievijas informācijas telpai internetā un piedāvā darbu informācijas uzbrukumu speciālistiem, konstatēja Krievijas aizsardzības ministrs.
RĪGA, 7. augusts - Sputnik. Rīgā, Tallinā un Varšavā darbojas Krievijai naidīgas propagandas centri, konstatēja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, tiekoties ar uzņēmuma "Krasmaš" kolektīvu, kas ražo raķetes "Sarmat", vēsta RIA Novosti.
Viņš atzina, ka mūsdienās informācija ir kļuvusi par vienu no bruņojuma veidiem.
Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2021
Viedoklis
ASV gāzīs pār Krieviju neredzamu atriebību
"Rīgā radīts propagandas stratēģijas centrs, centri izveidoti Tallinā, Varšavā. Tur top informācijas ierocis, kas iespiežas un izplatās pa mūsu valsti," pastāstīja ministrs.
Viņš piebilda, ka no šīm struktūrām "nāk ne īpaši labas smakas".
"Diezin vai jūs nosauksiet mūsu valstī kaut vienu centru, kas gatavotu informācijas uzbrukumu speciālistus. Mēs tādus speciālistu negatavojam. Bet Eiropā ir vairāki centri, kuri gatavo tādus speciālistus no mūsu valsts pilsoņiem," piebilda Šoigu.
Armijas ģenerālis norādīja, ka minētie Rietumu centri seko informācijas telpai internetā, atrod tos, "kuri neko labu neraksta", un pēc tam aicina viņus strādāt par stipendijām.
Ветеран Великой Отечественной войны Иван Иванович Довиденко смотрит онлайн-трансляцию акции Бессмертный полк - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2020
Nacistu foto un hakeru uzbrukumi: kā mēģināja izjaukt "Nemirstīgo pulku tiešsaistē"
"Un tie nav atsevišķi cilvēki, tie ir desmitiem cilvēku, kuri atzīmējas ik ceturksni," precizēja aizsardzības ministrs.
Viņš piezīmēja, ka aizsardzības resors lielu uzmanību velta informācijas jautājumiem, atgādināja par avīzi "Krasnaja Zvezda", telekanālu un radiostaciju ar zīmolu "Zvezda".
No Baltijas valstīm regulāri skan izteikumi par Krievijas it kā agresīvo politiku. Ar šo ieganstu NATO audzē spēkus un līdzekļus pie Krievijas rietumu robežām. Pie tam iepriekš Šoigu jau vairākkārt norādījis, ka lielākie draudi Krievijas drošībai vērojami no rietumu stratēģiskā virzienā.
Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija, 1920, 30.04.2019
Viedoklis
NATO kiberdrošības stratēģija – pulvera muca Baltijas valstīm
Ziņu lente
0