Latvijā

Kāpēc Nacionālās apvienības deputāts publicējis LGBT šova video?

© REUTERS / Edgard GarridoРадужный флаг во время акции ЛГБТ-сообщества
Радужный флаг во время акции ЛГБТ-сообщества - Sputnik Latvija, 1920, 07.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Saeimas deputāta, Nacionālās apvienības politiķa, kaismīgā tradicionālo vērtību atbalstītāja Jāņa Iesalnieka lapā Twitter parādījies video ieraksts no kāda "Baltijas praida" pasākuma Rīgā.
RĪGA, 7. augusts — Sputnik. 2. augustā Rīgā sākās Baltijas LGBT kultūras un solidaritātes festivāls "Baltijas praids". Covid-19 pandēmijas dēļ ieviesto ierobežojumu dēļ geju parādes Rīgā nebūs, taču organizatori kompensē to ar radošā multivides piedzīvojuma "Tavs īpašais Baltic Pride" formātu – tā ietvaros notiek dažādi pasākumi.
Viens no tiem raisījis Nacionālās apvienības pārstāvja, Saeimas deputāta Jāņa Iesalnieka sašutumu. Video ierakstu – LGBT pārstāvju šovu viņš publicēja savā Twitter. Jāpiebilst, ka šova mākslinieku pašizpausme uz skatuves patiešām ir ļoti spilgta.
Ģimene - Sputnik Latvija, 1920, 03.08.2021
Iespējams, mēs dodamies uz globālu katastrofu. Ko stāsta latviešu mediji
Šokētais politiķis pateicās pandēmijai par to, ka Rīgas ielās šoreiz nebūs tradicionālās geju parādes, un aicināja visus parakstīt petīciju par tradicionālo ģimeni.
"Laipni lūgti Baltijas praidā! Paldies kovidam, ka šis šogad nav jāredz bērniem praida gājienā! Lai šo nedēvētu par "ģimeni", paraksties http://latvija.lv/lv/epakalpojumi," aicināja deputāts.
Atgādināsim, ka 30. jūlijā vietnē Latvija.lv/pv parādījās iespēja parakstīties par to, lai Satversmē tiktu iekļauts ģimenes – vīrieša un sievietes laulības – jēdziens. Šobrīd parakstījušies jau vairāk nekā 12 000 cilvēku.
Gada laikā jāsavāc 10% vēlētāju – 155 tūkstošu Latvijas pilsoņu parakstu. Ja tas notiks, likumprojektu pieņems bez grozījumiem, referenduma par šo tēmu Latvijā nebūs. Ja ne, nāksies organizēt referendumu.
Savukārt LGTB pārstāvji pieprasa legalizēt viendzimuma attiecības Latvijā.
Lietuvas prezidents Gitans Nausēda - Sputnik Latvija, 1920, 17.07.2021
Viedoklis
Politisks harakiri: Lietuvas prezidenta izteikums var maksāt viņam karjeru
Ziņu lente
0