Baltijā

Lietuvā nevakcinētām personām liegs apmeklēt frizētavas un lielveikalus

© Sputnik / Александр ЛиповецЛюди занимали очередь в супермаркет с шести утра
Люди занимали очередь в супермаркет с шести утра - Sputnik Latvija, 1920, 06.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Septembra vidū nevakcinētiem cilvēkiem Lietuvā var aizliegt lielveikalu un skaistumkopšanas salonu apmeklēšanu, bet slimnīcas apmeklēšanai būs jāuzrada negatīvs Covid-19 tests.
RĪGA, 6. augusts — Sputnik. Lietuvas valdība informēja par iespējamiem ierobežojumiem epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanās fonā valstī, ziņo Sputnik Lietuva.
Dokuments vēl jāapstiprina Lietuvas Saeimai, šajā gadījumā galvenās izmaiņas, kas saistītas ar pakalpojumu un pasākumu ierobežošanu cilvēkiem bez "iespēju pases", stāsies spēkā 13. septembrī.
 Врач и пациенты в отделении для лечения пациентов с  COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 05.08.2021
Latvijā
SPKC: drīz varam nonākt līdzīgā situācijā kā Igaunija un Lietuva
Cilvēkiem, kuri līdz šīm datumam nesaņems Covid-19 sertifikātu, būs aizliegts apmeklēt visus veikalus ar platību vairāk nekā 1500 m3un bez atsevišķas ieejas no pagalma puses. Izņēmums būs pieļaujams tikai veikaliem, kuri tirgo pārtikas preces veterināro produkciju, dzīvnieku barību, farmaceitiskus preparātus, optikas preces un ortopēdisko tehniku.
Ārstniecības iestāžu apmeklēšanai būs jāuzrada negatīvs Covid-19 tests, kas izdarīts ne vēlāk kā 48 stundas pirms iestādes apmeklējuma. Turklāt testēšana medicīnas pakalpojumu saņemšanai būs bez maksas.
Tāpat būs aizliegts apmeklēt skaistumkopšanas salonus un sīkdarbu veikšanas vietas, kurās kontakts starp pakalpojuma saņēmēju un pakalpojumu sniedzēju ilgst vairāk nekā 15 minūtes. Tiks ierobežoti Valsts arhīvu, bibliotēku un lasītavu pakalpojumi.
Рука пожилой женщины - Sputnik Latvija, 1920, 05.08.2021
Baltijā
Covid-19 sekas Lietuvā: cik mazbērnu zaudējuši savus vecvecākus
Cilvēkiem bez "iespēju pases" aizliegs lietot vietējo sabiedrisko, tālsatiksmes un starptautisko pasažieru transportu, kā arī piedalīties kultūras, izklaides, sporta pasākumos, svētkos, gadatirgos, festivālos un citos pasākumos publiskās vietās.
Ierobežojumus varētu ieviest divos posmos.
Ziņu lente
0