Viedoklis

Olimpiskā refleksija: Rietumu skaudība par Krievijas sportistu sekmēm Tokijā

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasKrievijas paukotājas Oļga Ņikitina, Sofja Pozņakova un Sofja Velikaja (no kreisās uz labo)
Krievijas paukotājas Oļga Ņikitina, Sofja Pozņakova un Sofja Velikaja (no kreisās uz labo) - Sputnik Latvija, 1920, 04.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumu olimpiskais medijserpentārijs ir sašutis: "lupatlēveros saplosītā" komanda no Krievijas Olimpiskajās spēlēs izrādījusies konkurētspējīga un godīgi izcīna medaļas aizraujošā un godīgā sporta cīņā.
Rietumos sākusies zemiska sūkstīšanās – sak, olimpiskā Krievija ir par maz sodīta, paskat, kā viņi uzstājas. Ak negaidījāt gan, mīļie draugi? Nevajadzēja kaitināt krievu atlētus! Bez karoga un himnas, toties motivācijas ir papilnam, konstatēja radio Sputnik autors Kirils Grišins.
Aizliegums Krievijai piedalīties Olimpiādē ir fikcija, paziņoja britu politiķi un eksperti, drīz pēc tam, kad Lielbritānija nedabūja jau trešo medaļu "Krievijas olimpiskās komitejas (ROC) komandas uzvaras dēļ", raksta The Daily Telegraph. Banāla skaudība un neprasme zaudēt. Ja nu vēl tas radītu neliekuļotu atbalsti. Nē, vienkārši kādam Anglijā nav par ko rakstīt nacionālās komandas panākumu pārpilnības trūkuma dēļ.
Аэропорт в Токио, куда прибывают спортсмены для участия в Олимпиаде - Sputnik Latvija, 1920, 21.07.2021
Pasaulē
Uzvaras cena: kāpēc Olimpiāde Tokijā var kļūt par farsu
Godātie rietumu žurnālistu kungi, pastāstiet sīkāk par incidentu olimpiskajā velosporta programmā. Jūs taču noteikti esat dzirdējuši, par ko atstādināja un no Japānas izraidīja Vācijas izlases direktoru velosportā Patriku Mosteru? Oficiālais formulējums – nekorekti izteikumi, ziņots Vācijas nacionālās olimpiskās komitejas (DOSB) vietnē. Individuālajās sacensībās ar atsevišķo startu Mosters kliedza vācu sportistam, lai viņš "panāk kamieļu dzinēju". Domājams, frāze attiecās uz sportistu no Eritrejas un Alžīras.
Starptautiskā velosipēdistu savienība (UCI) atstādināja ierēdni līdz oficiāliem izmeklēšanas rezultātiem. Vai tā būtu fair play? Sakiet, vai tas vispār ir normāli? Protams, ne. Protams, jūs varat aiz slēgtām durvīm ģērbtuvē uzmundrināt savus aizbilstamos, kā vēlaties, taču tagad gan durvīm, gan izlietnēm, gan krēsliem ir kameras. Tātad tas ir bīstami. Tāda ir mūsdienu realitāte.
Спринтер Ша’Карри Ричардсон - Sputnik Latvija, 1920, 11.07.2021
Viedoklis
Amerikāņi vēlas, lai Olimpiādē piedalītos narkomāne
Vēl, lūdzu, uzrakstiet, kāpēc sacensībās zaudējušais amerikāņu atlēts pūlas devalvēt Krievijas sportista Jevgeņija Rilova, divkārtējā olimpiskā čempiona panākumus? Kāpēc pēc fināla 200 metru distancē amerikāņu sportists Raiens Mērfijs, finišējis otrais, klāstīja, ka sapratis – viņš piedalīsies sacīkstēs, kas, iespējams, bija "netīras". Kā to saprast? Kā tas atbilst godīgam olimpiskajam garam? Pēc tam Mērfijs apgalvoja, ka neko tādu neesot teicis, ka viņu nepareizi sapratuši. Nevajagot pievērst uzmanību tādām provokācijām, atzīmēja KOK.
Ziniet, Krievijai arī ir savs viedoklis. 2012. gada olimpiskais čempions peldēšanā Jevgeņijs Korotiškins uzskata, ka 70% amerikāņu peldētāju ir "terapeitiskie izņēmumi" un tas visiem ir zināms.
Tomēr Korotiškins neaicina kādu izslēgt, izmantot sporta un politiskās sankcijas. Viņš vienkārši konstatēja faktu.
Vēl var uzrakstīt, kāpēc patiesībā no komandas turnīra atteicās amerikāņu vingrotāja Simona Bailza, kas jau ilgus gadus lieto tos pašus "terapeitiskos izņēmumus". Organizēt žurnālistu izmeklēšanu. Pacilāt incidentu, parakņāties dziļāk. Nu, nogurusi viņa ir no sacensībām, vairs nav motivācijas. Varbūt runa ir vien par psiholoģiju un noskaņojumu, nevis speciālajām piedevām.
Ziņu lente
0