Baltijā

Nelegālos migrantus Lietuvā izmitinās konteineros

© REUTERS / JANIS LAIZANSNelegālo migrantu aizturēšana uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas
Nelegālo migrantu aizturēšana uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas - Sputnik Latvija, 1920, 04.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nelegālajiem migrantiem Lietuvā trūkst vietas robežsardzes kontroles punktos, un viņi dumpojas telšu nometnē.
RĪGA, 4. augusts — Sputnik. Lietuvas robežsardzes dienests iznomās 200 bloku konteinerus, lai iekārtotu nometni 900 nelegālajiem migrantiem, vēsta Sputnik Lietuva.
Valsts robežsardzes dienesta (SVAT) vadītājs Ģedrus Mišutis pastāstīja, ka uz trim gadiem noslēgtais līgums paredz 200 konteineru nomu, kuros būs iespējams izvietot līdz 900 cilvēkus. Noma izmaksās 5,4 miljonus eiro.
Мигранты у палаток в лагере недалеко от приграничного города Капчяместис в Литве - Sputnik Latvija, 1920, 02.08.2021
Video
Kašķa uzliesmojums un stieples deficīts: Lietuvu moka migrācijas krīze
Moduļa bloku pilsētiņa atradīsies robežsargu skolas teritorijā Medininkos. Tur izmitinās migrantus no robežsardzes kontroles punktiem un pašvaldību objektiem. nepieciešamības gadījumā pilsētiņu iespējams paplašināt, uzstādot blokus otrajā līmenī.
Robežas kontroles punktus nelegālie migranti jau pārpildījuši, pastāstīja VSAT ģenerālis Rustams Ļubajevs. Aizvadītajā nedēļā daļu ārvalstnieku pārvietoja uz telšu nometni Rudninkos, taču nedēļas nogalē robežas kontroles punktos atkal parādījās aizturēti. Viņiem tur vairs nebija vietas.
Valsts iekšlietu ministre Agne Bilotaite kopā ar Eiropas iekšlietu komisāri Ilvu Johansoni apmeklēja robežkontroles punktus un iepazinās ar nelegālo migrantu dzīves apstākļiem. Johansone pateicās par iespēju ieraudzīt reālo situāciju un atzinīgi novērtēja robežsargu profesionalitāti – pēc viņas vārdiem, robežsargi atbildīgi pilda savus dienesta pienākumus.
Viņa piebilda, ka saprot: Lietuvā nav iespēju nodrošināt pienācīgus apstākļus ģimenēm.
Jāpiebilst, ka Rudninkos izmitinātie migranti (patlaban tur atrodas 380 cilvēki) jau pauž neapmierinātību ar dzīves apstākļiem. Aizvakar protestu dalībnieki bloķēja iebrauktuvi poligonā. Viņu izkliedēšanai izmantoja asaru gāzi un mašīnu ar ūdens lielgabalu. Divus migrantus aizturēja policija. Poligonu apsargā vērā ņemami spēki.
Austrija, Grieķija, Somija, Slovēnija, Čehija, Latvija, Polija, Igaunija, Zviedrija un Horvātija jau nosūtījušas Lietuvai humāno palīdzību, aizvakar valstī nonāca guļammaisi, matrači, ģeneratori, teltis un citi migrantu izmitināšanai nepieciešamie priekšmeti no Slovākijas.
Pirmdien robežsargi aizturēja 287 nelegālos migrantus – tas ir jauns rekords. Kopš gada sākuma Lietuvas un Baltkrievijas robežu šķērsojuši aptuveni 4 tūkstoši migrantu – desmitiem reižu vairāk salīdzinājumā ar pagājušo gadu.
Мигрант на македонской границе  - Sputnik Latvija, 1920, 24.07.2021
Baltijā
Latvija nosūtīs Lietuvai teltis un segas bēgļu krīzes risināšanai
Par migrācijas krīzi Viļņa vaino Minsku, taču Baltkrievija norāda, ka robežsardzes pienākumus veic pietiekami augstā līmenī. valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko uzsvēra, ka neļaus pārvērst valsti par nelegāļu iebraucamo vietu un nelegālās migrācijas jautājumu Minska risina tieši tādā mērā, kāds nepieciešams, izdevīgs un finansiāli iespējams.
Ziņu lente
0