Video

Trauslas meitenes lidojums: lēciens ar izpletni Gaisa desanta dienā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi uzskata, ka 2. augustā visi desantnieki meklējami strūklakā, taču tā nu gluži nav. Paskatieties, kā Sputnik korespondente iejutās elementā, kas ierasts gaisa desantniekiem.
Karavīri bieži vien atceras agrākos laikus un ar godu atzīmē svētkus ar izpletņa lēcienu. Tāpēc augustā ir vērojami īsti plūdi – ļoti daudzi vēlas pacelties debesīs.
Sputnik korespondente nolēma izbaudīt, kāds ir lidojums bez lidmašīnas. Jau pirmajai reizei tika izraudzīts lidojums solo: trauslā meitene nolēma pamēģināt piezemēties no 800 metru augstuma divu minūšu laikā.
Pats svarīgākais ir sagatavošanās, jo debesis, iespējams, piedod nevērību, tomēr zeme ir cieta, lai kur gadītos nokrist.
Instruktāža ilgst apmēram divas stundas, vēl tikpat – prakse. Šajā laikā stāsta par stropēm, rezerves izpletņa funkcijām un kā regulēt kupola virzienu. Svarīga būs absolūti visa informācija, jo nozīme ir pat sīkumiem - no ekipējuma līdz pat tam, kas ēsts brokastīs.
"Praktiskajā nodarbībā es jau mācījos vadīt izpletņa virzienu, piezemēties, sagrupēties un salikt izpletni pēc piezemēšanās. Es lēcu ar kupola izpletni, to vēl sauc arī par apaļo. Salikta izpletņa kopējais svars ir 20 kilogrami," stāsta meitene.
Pats svarīgākais – pareizi salikt izpletni.
Emocijas verda pāri malām: "Nav nemaz tik vienkārši būt desantniekam, par to es nešaubījos, taču nedomāju arī, ka man tik ļoti iepatiksies šis lēciens. Satriecošās emocijas absolūti pārvar drebuļus un raizes."
Korespondente atzina, ka aina no kabīnes un adrenalīns liek spert soli ārā no lidmašīnas, absolūti nedomājot par bailēm.
"Kad jau lido un viss vajadzīgais ir izdarīts, ir 60-70 sekundes, lai izbaudītu lidojumu un brīvības sajūtu debesīs," dalījās iespaidos meitene.
Ziņu lente
0