National Interest spriež par "Ziemeļu straumes 2" likteni pēc Merkeles aiziešanas

© Foto : Nord Stream 2 / Aксель ШмидтVācijas osta Mukran
Vācijas osta Mukran - Sputnik Latvija, 1920, 03.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu izdevuma National Interest analītiķis izvērtēja "Ziemeļu straumes 2" likteni pēc Angelas Merkeles aiziešanas no Vācijas kancleres posteņa.
RĪGA, 3. augusts — Sputnik. Amerikāņu izdevuma National Interest analītiķis Torijs Tausigs izteicis vairākus pieņēmumus par to, kas notiks ar "Ziemeļu straumi 2" pēc Angelas Merkeles aiziešanas no Vācijas kancleres posteņa, vēsta RIA Novosti.
Нефтяная платформа Приразломная - Sputnik Latvija, 1920, 02.08.2021
Pasaulē
NI nobijies no Krievijas manevra "Ziemeļu straumes 2" darbības sākšanai
Pēc viņa vārdiem, Vācijas kanclere vienmēr apņēmīgi atbalstījusi sankcijas pret Krieviju, ņemot vērā krīzi, kas izcēlās Ukrainā 2014. gadā. Taču līdz ar viņas aiziešanu Vācija un Eiropa zaudēs politiķi, kas saprot Krieviju un tās prezidentu Vladimiru Putinu, kā arī tic, ka sarežģītas problemas iespējams risināt ar dialoga starpniecību, atzīmēja Tausigs rakstā National Interest.
Vašingtona un Kijeva nopietni kritizēja Merkeli par politiķes nelokāmo pozīciju jautājumā par "Ziemeļu straumi 2" – gāzesvadu, kas ved apkārt Ukrainai un it kā atņems tai peļņu miljardiem dolāru apmērā, raksta analītiķis.
Septembrī ieplānoto vēlēšanu priekšvakarā valsts galvenās politiskās partijas nākušas klajā ar dažādiem viedokļiem attiecībās ar Krieviju. Pēc Tausiga domām, gadījumā, ja pie varas Berlīnē nāks Annalēna Bērboka, frakcijas "Savienība 90/Zaļie" pārstāve, viņa, iespējams, bloķēs "Ziemeļu straumi 2" un nostāsies pret Maskavu un Pekinu. Analītiķis atgādināja, ka šādu pozīciju Vašingtona atbalstītu.
Строительство газопровода Северный поток-2 в Ленинградской области - Sputnik Latvija, 1920, 02.08.2021
Politika
Dānijā aicina pārvērst "Ziemeļu straumi 2" par Pirra uzvaru Krievijai
Ja uzvarēs Armins Lašets, Kristīgi demokrātiskās savienības priekšsēdētājs,, Vācijas un Krievijas attiecības pārsvarā noteiks ekonomiskās intereses, bet ģeopolitika atkāpsies otrajā plānā, secināja Tausigs.
Iepriekš ASV un Vācija pieņēma kopīgu rezolūciju par "Ziemeļu straumi 2". Viņi aicināja nodrošināt tālākas gāzes piegādes no Krievijas caur Ukrainu pēc 2024. gada. Bez tam Berlīne apņēmusies panākt no Briseles sankcijas pret Krieviju, ja tiks pieņemts lēmums izmantot energoresursu eksportu kā "ietekmes instrumentu".
Ziņu lente
0