Pasaulē

Krievijā sniegta informācija par AstraZeneca un "Sputnik V" kombinācijas pētījumiem

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Pāriet pie mediju bankas Ветеринар держит в руках шприц с препаратом "Карнивак-Ков" от COVID-19 в ветеринарной клинике в Москве
 Ветеринар держит в руках шприц с препаратом Карнивак-Ков от COVID-19 в ветеринарной клинике в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 01.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Tiešo investīciju fonds pastāstīja par preparātu "Sputnik V" pirmā komponenta un AstraZeneca vakcīnas kombinācijas pētījumiem.
RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Kompānijas AstraZeneca un "Sputnik V" pirmā komponenta preparātu kombinēta lietojuma klīnisko pētījumu provizoriskie rezultāti Azerbaidžānā parādījuši: preparātu kombinācija nerada nopietnas blakne un saslimšanas gadījumus pēc vakcīnas, teikts Krievijas Tiešo investīciju fonda ziņojumā, vēsta RIA Novosti.
Drošības un imunogenitātes (antivielas spēja radīt imūnsistēmas atbildi, neatkarīgi no tās imūnās specifikācijas) izmēģinājumi sākās 2021. gada februārī. Patlaban vakcinēti 50 brīvprātīgie.
Vakcīnas ražošana - Sputnik Latvija, 1920, 28.07.2021
KF Veselības ministrija apstiprinājusi AstraZeneca un "Sputnik Light" izmēģinājumus
Atlase klīniskajiem pētījumiem turpinās.
"2021. gada augustā KTIF un partneri publicēs pirmos datus par imunogenitāti pēc AstraZeneca vakcīnas un "Sputnik V" pirmā komponenta kombinēta pielietojuma Azerbaidžānas Republikā," piebilda fondā.
KTIF norācīja, ka eksperiments notiek globālās programmas ietvaros vairākās valstīs: brīvprātīgo imunizācija notiek Apvienotajos Arābu Emirātos, regulatori apstiprinājuši pētījumus Krievijā un Baltkrievijā.
Kompānija atzīmēja, ka jaunu koronavīrusa štammu parādīšanās apstākļos ražotāju sadarbībai un dažādu preparātu kombinācijām ir liela loma sekmīgā cīņā pret pandēmiju.
"Ņemo vērā heterologous prime-boost (vakcīnu kokteilis) pieejas efektivitāti KTIF pirmais pasaulē nāca klajā ar partnerības iniciatīvu citiem koronavīrusa profilaksei paredzēto vakcīnu ražotājiem," piezīmēja KTIF vadītājs Kirils Dmitrijevs.
"Datu starpposma analīze uzrāda preparātu kombinēta pielietojuma drošības augstus rādītājus: nav nopietnu nevēlamu blakņu, kā arī koronavīrusa infekcijas gadījumu pēc vakcinācijas. 2021. gada augustā KTIF un partneri publicēs pirmos datus par imunogenitāti pēc AstraZeneca vakcīnas un "Sputnik V" pirmā komponenta kombinēta pielietojuma Azerbaidžānas Republikā," vēstīja fonds.
Вакцина Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 15.07.2021
Pasaulē
Liela ziņu aģentūra pieķerta melos par Krievijas vakcīnu "Sputnik V"
Viņš pauda cerību, ka klīniskie pētījumi Azerbaidžānā un citās valstīs būs sekmīgi, un tas ļaus efektīvi īstenot vakcinācijas programmas un aizsargāt cilvēku veselību visā pasaulē.
Dmitrijevs uzsvēra, ka KTIF uzskata par nepieciešamu veikt pētījumus par "Sputnik Light" kombinētu pielietojumu ar citu ražotāju preparātiem efektīvākai cīņai ar jaunajiem štammiem.
2020. gada 21. decembrī Gamaleja centrs, KTIF, AstraZeneca un kompānija "R-Farm" noslēdza memorandu par mijiedarbību. Dokuments paredz sadarbību izstrādē un klīnisko pētījumu veikšanā ar mērķi novērtēt vakcīnas "Sputnik V" viena komponenta, kā arī AstraZeneca un Oksfordas universitātes vakcīnas AZD1222 viena komponenta kombinētu pielietojumu. "R-Farm" ģenerāldirektors Vasilijs Ignatjevs norādīja, ka pirmie saņemtie rezultāti koronavīrusa "delta" štamma izplatības periodā ir ļoti svarīgi preparātu kombinācijas drošības un agrīnas efektivitātes vērtējumam.
"Mēs turpināsim pētījumu un datu analīzi ar perspektīvu nākotnē tos publicēt starptautiskā žurnālā," stāstīja Ignatjevs.
"Heterologous prime-boost, kura ietvaros pacients saņem dažādu vakcīnu komponentes, ir viena no pētījumiem perspektīvākajām vakcinācijas shēmām. Īpaši aktuāla tā ir tagad, kad kļuvis aktuāls jautājums par koronavīrusa infekcijas jaunu štammu izplatības profilaksi, kā arī rodas iedzīvotāju revakcinācijas nepieciešamība," piezīmēja AstraZeneca ģenerāldirektore Krievijā un Eirāzijā Irina Panarina.
Российская вакцина от COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2021
Lancet publicējis "Sputnik V" pētījumu trešās fāzes rezultātus
Imunizācijai Krievijā pieejami trīs preparāti: "Sputnik V", "EpiVakKorona" un "KoviVak". Revakcinācijai pieejams "Sputnik Light".
Citās valstīs populāras ir vakcīnas no Pfizer un BioNTech (izstrādātas Vācijā un ASV), AstraZeneca (Lielbritānija un Zviedrija), Moderna (ASV) un Ķīnas preparāti BBIBP-CorV, Sinopharm un CoronaVac.
Ziņu lente
0