Pasaulē

RT aicina pieteikties Haleda Hatiba starptautiskajam žurnālistu konkursam

© Foto : аккаунт Khaled G. Alkhateb в сети FacebookХалед аль-Хатыб
Халед аль-Хатыб - Sputnik Latvija, 1920, 31.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Televīzijas kanāls RT uzsāk pieteikumu pieņemšanu dalībai konkursā "Khaled Alkhateb International Memorial Awards". Tas ir ikgadējs starptautiskais apbalvojums, ko pasniedz žurnālistiem par labākajiem darbiem no konflikta zonas.
RĪGA, 31. jūlijs – Sputnik. Apbalvojums nodibināts par godu 2017. gada 30. jūlijā Sīrijā bojā gājušajam žurnālistam Haledam Hatibam, kurš sadarbojās ar RT Arabic.
Haleda Hatiba starptautisko apbalvojumu piešķir sekojošās kategorijās:
"Labākais darbs no konflikta zonas: teksts";
"Labākais darbs no konflikta zonas: video";
"Pēc kara: teksts/video" – par karu pārdzīvojušo cilvēku un tautu likteni, un atgriešanos mierīgā dzīvē. Šī nominācija izveidota pirmo reizi.
"Khaled Alkhateb International Memorial Awards — 2021" balvas uzvarētāji saņems naudas balvu 200 000 rubļu apmērā.
Pieteikties var portālā – https://award.rt.com/. Uzvarētāji tiks pasludināti 30. novembrī.
Apbalvojuma pasniegšanas pirmajā gadā par uzvarētājiem kļuvuši konkursanti no Irākas, Īrijas un Singapūras. Žūrijas sastāvā bija ārvalstu un Krievijas žurnālisti, tostarp Irada Zeinalova un Jevgeņijs Poddubnijs.
2019. gadā dalībai konkursā pieteicās žurnālisti no 25 valstīm.
Par laureātiem kļuvuši Krievijas, ASV, Itālijas un Indijas pārstāvji, viņi stāstīja par konfliktiem Sīrijā, Irākā un Lībijā. 2020. gadā RT apbalvojumu saņēma kara korespondenti no Krievijas, Sīrijas un Indijas.
RT televīzijas kanāls nodibināja "Khaled Alkhateb International Memorial Awards" apbalvojumu par godu 25 gadus vecajam žurnālistam Haledam Hatibam, kurš sadarbojās ar RT Arabic. 2017. gadā viņš gāja bojā raķešu apšaudē Homsas provincē, Sīrijā. Savās reportāžās Haleds stāstīja par Sīrijas valdības spēka cīņu ar teroristiem. 2018. gadā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu par Haleda Hatiba pēcnāves apbalvošanu ar medaļu "Par drosmi", kas tika pasniegta viņa ģimenei pirmajā konkursa apbalvojumu pasniegšanas ceremonijā.
Ziņu lente
0