Latvijā

IT speciālisti mūk zemo algu dēļ: VID darbs ir apdraudēts

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание Службы госдоходов Латвии
Здание Службы госдоходов Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 31.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts ieņēmumu dienestā izveidojusies satraucoša situācija, kas saistīta ar informācijas tehnoloģiju speciālistiem; nav izslēgti traucējumi elektroniskās deklarēšanas sistēmas darbībā.
RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Kā brīdināja Valsts ieņēmumu dienestā (VID), Elektroniskās deklarēšanas sistēma (EDS), iespējams, vairs nedarbosies 24 stundas diennaktī. Šāda situācija var rasties, jo sāk pietrūkt informācijas tehnoloģiju speciālistu, kuri nodarbojas ar sistēmas apkalpošanu, raksta Tvnet.lv, atsaucoties uz ReTV.
Kā norādīja VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, gandrīz katru mēnesi dienestu pamet IT kāds speciālists, kurš atrod sev labāk apmaksātu darbu. Jaunzeme uzsvēra, ka VID darbinieki ir ļoti pieprasīti, jo tie visi ir "universālie karavīri".
Строительство путепровода над проспектом Виестурса в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 26.07.2021
Latvijā
Kādam nesamaksās, un viņi pametīs Latviju: krass cenu pieaugums celtniecībā
"Mēs vairāk runājam par sistēmu analītiķiem un sistēmu administratoriem. Zinot šo slavu, viņiem piedāvā atalgojumu, kas līdz divām reizēm pārsniedz mūsējos bruto 1500," atzīmēja Jaunzeme.
Patlaban 114 VID darbinieki strādā 24 stundas diennakti, lai lietotāji varētu piekļūt visiem sistēmas resursiem. Tomēr VID uzsver, ka, ja speciālistu aizplūšana turpināsies, tad diez vai izdosies organizēt darbu tā, lai serviss darbotos nepārtraukti.
Gadījumā, ja Elektroniskās deklarēšanas sistēma vairs nebūs pieejama visas dienas garumā, tas apgrūtinās klientu sazināšanos ar VID un ļoti traucēs grāmatvežiem.
Latvijas Grāmatu asociācijas pārstāve Lilita Beķere uzsvēra, ka jau ir pamanāmi pārtraukumi sistēmas darbībā, ja tie kļūs biežāki un ilgāki, vairs būs neiespējams ievērot dokumentu iesniegšanas termiņus.
VID ēka - Sputnik Latvija, 1920, 29.06.2021
Latvijā
"Sāku raudāt aiz bezpalīdzības": latviešu režisore par jaunajiem nodokļiem
Kā ziņots, sakarā ar radušos situāciju Valsts ieņēmumu dienests ir iesniedzis Finanšu ministrijā attiecīgus priekšlikumus par izmaiņām budžetā, IT darbinieku atalgojumam prasot papildus 9,6 miljonus eiro.
Ziņu lente
0