Viedoklis

"Spēle ievelkas": politologs par ASV senatoru ultimātu "Ziemeļu straumes 2" jautājumā

© Nord Stream 2Трубы для строительства газопровода "Северный поток-2"
Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija, 1920, 30.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Republikāņu partijas senatoru grupa piedraudējusi bloķēt kandidatūras ASV Finanšu ministrijas posteņiem "Ziemeļu straumes 2" dēļ. Viedokli par situāciju atklāja Mūsdienu valsts attīstības institūta direktors Dmitrijs Soloņņikovs.
RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik.ASV Senāta locekļa – 12 republikāņu partijas pārstāvji uzstādījuši ultimātu ASV Finanšu ministrijai un Baltajam namam ar prasību ieviest jaunas sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2". Viņu vēstules fragmentus publicēja aģentūra Bloomberg.
"Gāzesvads "Ziemeļu straume 2"nodara tiešu kaitējumu Savienoto Valstu, mūsu sabiedroto un partneru nacionālās drošības interesēm. Ja projekts tiks pabeigts, tas pastiprinās Vladimira Putina kaitīgo ietekmi Eiropā, destabilizēs Ukrainas trauslo drošību un veicinās Krievijas tālāku agresiju," teikts vēstulē.
Ziemeļu straume 2 būvdarbi Vācija - Sputnik Latvija, 1920, 23.07.2021
Viedoklis
Ukrainai vajadzētu paklusēt. Baidens un Merkele vienojušies par "Ziemeļu straumi"
Republikāņi draud bloķēt divu kandidatūru iecelšanu Finanšu ministrijas posteņos, ja Baltā nama administrācija "nemainīs viedokli par gāzesvadu un nevērsīs jaunas sankcijas pret projektu".
Iepriekš gāzesvada operators "Nord Stream2 AG" paziņoja, ka cauruļvads ir gatavs par 99%.
Politologs, mūsdienu valsts attīstības institūta direktors Dmitrijs Soloņņikovs radio Sputnikēterā pauda viedokli, ka pretestība Krievijas projektam kļuvusi par instrumentu iekšpolitiskajā cīņā.
"Tā ir ilgstoša spēle. Turklāt mēs redzam, kā tagad mainījušies vietām demokrāti un republikāņi: tagad demokrāti ir spiesti aizstāvēt savu viedokli, pierādīt, ka viņi nav "Kremļa aģenti" – agrāk viņi to pārmeta republikāņiem. Tagad iznāk, ka viņi paši ir "aģenti". Zināms jau, ka Savienotajās Valstīs pastāv dažādas pozīcijas, un ne tikai prezidents lemj valsts nākotni. Šo pozīciju autori izmantos dažādus soļus spiedienam, un tas saglabāsies, līdz "Ziemeļu straume 2" tiks pabeigta un palaista. To palaidīs jau pavisam drīz, tur jau slēpjas spēle. Tāpēc Finanšu ministrija vilcināsies ar kandidatūrām. Tā ir cīņa par ietekmi Savienotajās Valstīs," uzskata Dmitrijs Soloņņikovs.
Газораспределительный центр магистрального газопровода Северный поток - 2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 14.07.2021
Pasaulē
Bloomberg: Merkele pazemojusi Baidenu ar lēmumu par "Ziemeļu straumi 2"
Ziņu lente
0