Latvijā

No 1. augusta būs jāmaksā par testa veikšanu Covid-19 sertifikāta saņemšanai

© Sputnik / Sergey MelkonovУказатель направления на сдачу анализа на COVID-19
Указатель направления на сдачу анализа на COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 30.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākot ar augustu, Covid-19 testi pakalpojumu saņemšanai un pasākumu apmeklēšanai vairs nebūs par brīvu.
RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Latvijā no 1. augusta stājās spēkā jauna pieaugušo iedzīvotāju Covid-19 testēšanas kārtība: turpmāk būs jāmaksā par analīzēm dažādu pakalpojumu saņemšanai un pasākumu apmeklēšanai, informē Nacionālais veselības dienests.
Covid-19 simptomu gadījumā, epidemioloģiskajai izmeklēšanai laboratorisko testēšanu tāpat kā līdz šim apmaksās no valsts budžeta līdzekļiem. Ārpus ģimenes ārsta darba laika pacienti ar Covid-19 simptomiem to varēs veikt bez ārsta nosūtījuma.
Vakcinācija - Sputnik Latvija, 1920, 28.07.2021
Iedzīvotājs pieprasījis kompensāciju par kaitējumu veselībai pēc vakcinācijas
Nacionālais veselības dienests pievērš uzmanību tam, ka nākotnē šādos gadījumos nebūs iespējams iegūt digitālo Covid-19 sertifikātu pēc testēšanas, un pacients saņems tikai laboratorijas izrakstu par rezultātu. Digitālā sertifikāta izveide un izmantošana būs iespējama, ja cilvēks ir vakcinējies pret Covid-19, pārslimojis to vai veicis maksas testu.
Sertifikāts tiks izveidots arī tad, ja cilvēks bez simptomiem Covid-19 ir veicis maksas testu, lai izbrauktu ārpus Latvijas.
Bērniem līdz 18 gadu vecumam Covid-19 laboratoriskā testēšana pasākumu apmeklēšanai un pakalpojumu saņemšanai tiks apmaksāta no valsts budžeta līdz 1. septembrim.
Slimnīca - Sputnik Latvija, 1920, 28.07.2021
Žurnālu "The Lancet" uzskata par vainīgu Covid-19 pandēmijā
Atgādinām, ka no 15. jūnija Latvijā tika mazināti koronavīrusa ierobežojumi vakcinētājiem, pārslimojušajiem un "svaigu" testu īpašniekiem. Tagad cilvēki, kuri pēdējā pusgada laikā vakcinējušies pret koronavīrusu vai to pārslimojuši var apmeklēt publiskos pasākumus, uzrādot digitālo Covid-19 sertifikātu. Dažus pasākumus var apmeklēt arī tie, kuri 48 stundu laikā ir veikuši Covid-19 testu un tas ir negatīvs. Bērniem vecumā līdz 12 gadiem testēšana nav vajadzīga.
Ziņu lente
0