Latvijā

Kā būs ar Rīgas maratonu, ja Latvijā pieaugs saslimstība ar Covid-19?

© Sputnik / Sergey MelkonovРижский марафон
Рижский марафон - Sputnik Latvija, 1920, 30.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plānots, ka Rīgas maratons norisināsies augustā, un organizatoriem jau ir ideja, kā to organizēt, ievērojot visus ar Covid-19 saistītos drošības pasākumus.
RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. "Rimi" Rīgas maratona direktors Aigars Nords pastāstīja, kā tiks organizēts pasākums, raksta Rus.Lsm.lv.
Pēc Norda vārdiem, ja 14 dienu kumulatīvo gadījumu skaitu uz 100 tūkstošiem cilvēku pieaugs līdz 120, tad 28. un 29. augusta maratonu skries tikai cilvēki ar Covid-19 sertifikātiem. Atgādinām, ka patlaban 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir 35,7 gadījumi, taču vērojams Covid-19 saslimšanas gadījumu skaita pieaugums.
Pagaidām maratona dalībniekiem ir izveidoti trīs dažādi drošības līmeni – "Zaļais starts", "Dzeltenais starts" un "Virtuālais starts".
В Риге демонтировали петушка с церкви Св.Иакова, чтобы отреставрировать и заменить позолоту - Sputnik Latvija, 1920, 30.07.2021
Latvijā
2023. gadā Rīgā norisināsies pirmais pasaules čempionāts skriešanā
"Zaļajā startā" sapulcēsies vakcinētie un Covid-19 pārslimojušie dalībnieki ar derīgu Eiropas Savienības digitālo sertifikātu. "Dzeltenajā startā" startēs dalībnieki ar sertifikātu par negatīvu Covid-19 testu. "Virtuālajā startā" varēs piedalīties dalībnieki, kuri nevēlas startēt klātienē vai veikt testu.
Sestdien, 28. augustā, būs pieejamas bērnu distances, bet 29. augustā pie Brīvības pieminekļa startēs maratona, pusmaratona, 10 km un 5,5 km skrējēji.
Skatītāju un izklaižu skaitītājiem skaits Rīgas maratonā ir ierobežots.
Reģistrācija maratonam notiek līdz 5. augustam.
Atgādinām, ka 2020. gadā Rīgas maratons tika atcelts dienu pirms starta. Latvijas valdība apsvēra šo lēmumu dažu stundu laikā.
Togad maratona dalībnieku un skatītāju skaits tuvojās 15 tūkstošiem cilvēku.
Ziņu lente
0