Viedoklis

Militāri finansiāls kūlenis: kā ASV "ieveda" tankus Polijā

© Sputnik / Sergey Melkonov / Pāriet pie mediju bankasTanki M1 Abrams militārajās mācībās "Summer Shield XIV" Latvijā
Tanki M1 Abrams militārajās mācībās Summer Shield XIV Latvijā - Sputnik Latvija, 1920, 29.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Milzum dārgais pirkums sagrozījis galvu Varšavai: izklausās patētiski un ļauj aizsargāties no "agresīvās" Krievijas. Tikai fonā Polija, šķiet, nav apjēgusi, ka kvazimilitārā stratagēma novedusi tikai pie fantastiskas izputēšanas.
Amerikāņu tanki "Abrams" vienkārši aizsargās Poliju, paziņoja valsts nacionālās aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks. Viņš piebilda, ka tehniku dislocēs līdzenumā, ko militārie stratēģi dēvē par "Smoļenskas vārtiem", pēc tam – "Brestas vārtiem", atzīmēja radio Sputnik autors Kirils Grišins. Tā stiepjas no Krievijas austrumiem līdz Polijai. Un vēl – nav upju, "kuras vajadzēs šķērsot", piebilda ierēdnis.
Aizsardzības ministrija publicēja Twitter viņa uzrunas fragmentu, pēc tam steigšus to nodzēsa. Tikai ekrānuzņēmums ar ierakstu saglabājās pie Polijas bijušā aizsardzības ministra Tomaša Semonjaka.
Viņš atzīmēja, ka Blaščaks patiešām runā par tanku dislokāciju Krievijā un Baltkrievijā. "Kur partijas "Likums un taisnība" priekšsēdētājs ņem tādus nekompetentus cilvēkus?" Semonjaks lauzīja galvu.
Patiešām, kur? Tā taču var aizrunāties līdz pilnvērtīgam konfliktam. Tajā, kā noskaidrojies, ASV tanki neko daudz nelīdzēs.
Varšava paziņoja, ka plāno iegādāties 250 amerikāņu tankus "Abrams" par vairāk nekā 23 miljardiem dolāru. Polijā uzskata, ka "labākie tanki pasaulē" vajadzīgi, lai samazinātu uzbrukuma risku.
Protams, labāk ir nopirkt par lielu naudu nekā radīt pašiem. Pie tam poļiem bija tāds projekts, tikai tas klusi nomira jau bērna gados. Varbūt tas bija tāds projekts? Runa taču bija par stealth tanku. Bet iznāca neredzams tanks – ne pašas kāpurķēžu mašīnas, ne naudas.
ASV tanka M1 Abrams ekipāžas loceklis - Sputnik Latvija, 1920, 22.07.2021
Viedoklis
Galvas pārkarsušas. Polija pirks ASV 250 jaunākos tankus
Skaidrs, ka pie visa "vainīgi krievi". Viņi tā samulsinājuši lepnos poļus ar saviem "Armatiem", ka viņi bija spiesti skriet pie amerikāņiem pēc palīdzības un pirkt "Abramsus". Tikai nesakiet poļiem, ka "Armati" pārspēj "Abramsus", labi? Citādi Varšavā pavisam nobēdāsies un afekta stāvoklī kaut ko sastrādās.
Protams, kopumā situācija nemaz nav smieklīga: krievi apspēlē Poliju gan gāzes jomā, gan drošības ziņā. Tagad piedevām aizsardzības ministrs gāž podus.
Ziņu lente
0