Video

"Kā bijuši, tā arī palikuši nacisti": Baltkrievijas prezidents par genocīdu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko tikās ar valsts ģenerālprokuroru Andreju Švedu. Sarunas gaitā viņi skāra genocīdu pret Baltkrieviju. Valsts vadītājs uzskata, ka visai pasaulei ir jāzina patiesība. Kāda? Par to vēsta Sputnik video.
Baltkrievijas prezidents apsprieda ar valsts ģenerālprokuroru Andreju Švedu jautājumu par baltkrievu tautas genocīda faktu izmeklēšanu.
Aleksandrs Lukašenko uzskata, ka jautājums par genocīdu pret padomju cilvēkiem un Baltkrieviju ir ne tikai jācilā – mūsu paaudzei ir jāparāda, kas notika pagājušā gadsimta vidū, Lielā Tēvijas kara gados.
"Saprotams, ka noklusēja, te bija vairāk politikas, neviens par to negribēja runāt. Taču gāja bojā miljoniem cilvēku. Šiem miljoniem cilvēku ir dzīvi radinieki. Un viņi vēlas zināt patiesību," paziņoja Lukašenko.
Visai pasaulei ir jāuzzina patiesība par to, kas toreiz notika, uzskata valsts vadītājs. It īpaši pašreizējā situācijā – "hibrīdkarā, kas pret mums sākts".
"Pavisam nesen viens prātīgs cilvēks teica, ka "Mein Kampf" mūsdienās vēl aizvien ir aktuāla. Tātad viņi, kā bijuši nacisti, tā nacisti arī palikuši. Tikai formas ir pavisam citādas. Pie tam – nelieši. Lietuvas piemērs rāda – viņi mūs žņaudz un pieprasa, lai mēs līdz pēdējam elpas vilcienam, tēlaini sakot, viņus aizsargātu," piebilda prezidents.
Ziņu lente
0