Žurnālu "The Lancet" uzskata par vainīgu Covid-19 pandēmijā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasSlimnīca
Slimnīca - Sputnik Latvija, 1920, 28.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Medicīnas žurnālam "The Lancet" pārmet faktu slēpšanu par koronavīrusa nesto risku.
RĪGA, 28. jūlijs — Sputnik. Kopš koronavīrusa izplatīšanās sākuma britu medicīnas žurnālam "The Lancet" bija ekskluzīva piekļuve zinātniskajiem darbiem, kuri apstiprināja patogēna nodošanu no cilvēka cilvēkam, bet slēpa tos. Par to stāsta izdevums Daily Mail, atsaucoties uz medicīniskā pētnieka, "Wellcome Trust" direktora Džeremija Farrara grāmatu.
 Plaušu mākslīgās ventilācijas iekārta - Sputnik Latvija, 1920, 16.07.2021
Pasaulē
PVO: pasaule stāv uz koronavīrusa trešā viļņa sliekšņa
Eksperts uzskata, ka informācija, kas pandēmijas sākumā bija izdevēju rīcībā, būtu varējusi apturēt saslimstības skaita pieaugumu un glābt miljoniem cilvēku dzīvības. Tomēr "The Lancet" redaktori nepublicēja Ķīnas mediķu pirmos pētījumus laikā, kad "dārga bija katra sekunde" un neuzklausīja vadošo epidemiologu padomus, vēsta RIA Novosti.
Netika publicēti arī pierādījumi tam, ka vīrusu var izplatīt bezsimptomu pārnēsātāji, norādīja Farrara. "Vajadzēja nekavējoties to darīt zināmu pasaulei. (..) Ātrums, iespējams, ir pats svarīgākais slimību uzliesmojuma laikā," piebilda speciālists.
Farrars atzīmēja: par jaunā vīrusa nestajiem draudiem Ķīnā runāja jau 2019. gada beigās, kad fiksēja pirmos inficēšanās gadījumus Uhaņas pilsētā. Acīmredzot, pret "The Lancet" vērsās Ķīnas valdības spiediens – tā nav vēlējusies izplatīt šo informāciju, secināja eksperts.
Šļirce - Sputnik Latvija, 1920, 11.07.2021
Viedoklis
"Koronavīruss ir lielisks!" ASV veselu gadu klusējušas par bīstamiem eksperimentiem
Vispirms par koronavīrusa uzliesmojuma epicentru kļuva Uhaņa. Drīz vien SARS-CoV-2 iespiedās citās Ķīnas pilsētās un izplatījās pasaulē – 2020. gada 11. martā PVO vadītājs izsludināja pandēmiju. Kopš tā laika ar Covid-19 saskārušies vairāk nekā 193 miljoni cilvēku, 4,15 miljoni ir miruši.
Ziņu lente
0