Baltijā

Lietuva vēlas "nogrūzt" migrantus ES, ja viņu skaits pārsniegs 10 tūkstošus

© Pixabay / Free-PhotosКолючая проволока
Колючая проволока - Sputnik Latvija, 1920, 27.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iekšlietu ministra vietnieks cer, ka no šī scenārija izdosies izvairīties, pateicoties pastiprinātai robežu apsardzei un citiem pasākumiem.
RĪGA, 27. jūlijs – Sputnik. Lietuva vērsusies Eiropas Savienībā ar lūgumu par nelegālo migrantu solidāru sadali starp ES dalībvalstīm, ja viņu skaits pārsniegs 10 tūkstošus. Šo informāciju sniedza valsts iekšlietu ministra vietnieks Arnolds Abramavičs, vēsta Sputnik Lietuva.
"Ja migrantu skaits pārsniegs desmit tūkstošus, būs iespējams vērsties ES par viņu solidāru sadali staro dalībvalstīm, kā zināmu laiku jau rīkojas Grieķija, Itālija, Kipra, Malta, kurās masveidā iekļūst migranti," viņš teica.
Vienlaikus Abramavičs pauda cerību, ka no šī scenārija izdosies izvairīties, pateicoties pastiprinātai robežu apsardzei un citiem neatliekamiem pasākumiem cīņā ar migrācijas krīzi.
Migrantu pieplūduma rezultātā Lietuvā ieviesta ārkārtas situācija. Valdība būvē nožogojumu uz robežas, tomēr pagājušās nedēļas nogalē noskaidrojās, ka izsīkuši dzeloņstiepļu krājumi. Varasiestādes norādija, ka tā pieder pie militārās nomenklatūras, tāpēc nav nemaz tik vienkāršo to iepirkt. Pašā republikā šo materiālu neražo.
Литовский пограничный столб - Sputnik Latvija, 1920, 21.07.2021
Baltijā
Lietuvā stāsta, kā "Lukašenko sekotāji" izlaiž migrantus mežā
Par migrācijas krīzi Viļņa vaiņo Minsku. Savukārt Baltkrievijas vadība jau pazinoja, ka nodrošina robežsardzi pietiekamā mērā. Valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko uzsvēra, ka neļaus pārvērst valsti par "izolatoru"nelegāļiem, tomēr Minska risina nelegālas migrācijas jautājumu tieši tādā mērā, cik tas nepieciešams, izdevīgi un finansiāli iespējams."
Ziņu lente
0