Latvijā

Latvija iegādāsies "antivielu kokteili" cīņai ar Covid-19

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasМедсестра у пациента в реанимационном блоке во временном госпитале для больных COVID-19
Медсестра у пациента в реанимационном блоке во временном госпитале для больных COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 26.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
100 pacientu ārstēšanai ar jaunu preparātu, Latvija piešķirs aptuveni 200 tūkstošus eiro.
RĪGA, 26. jūlijs - Sputnik. Latvija piešķirs 200 000 eiro jauna efektīva medikamenta iegādei smago Covid-19 pacientu ārstēšanai, raksta Lsm.lv ar atsauci uz LTV. Tā saucamais "antivielu kokteilis" šobrīd iziet pārbaudi Eiropas Zāļu aģentūrā. Iegādāto zāļu pietiks aptuveni 100 pacientiem.
Veselības ministrijas Farmācijas departamenta direktore Inese Kaupere pastāstīja, ka slimnīcām nepietiek ar esošiem reģistrētājiem zāļu terapijas variantiem. Viņa paziņoja, ka patlaban ir reģistrēts tikai viens tāds preparāts — Remdesivir. To lieto kopš 2020. gada novembra un tas ir paredzēts smago saslimšanas stadiju ārstēšanai.
Медицинские препараты в аптеке - Sputnik Latvija, 1920, 26.07.2021
Pasaulē
Eiropas Komisija neiesaka iegādāties ātros Covid-19 testus
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Bīstamo infekciju nodaļas vadītāja Monta Madelāne atzīmēja, ka gada laikā nebija reģistrētas jaunas zāles, un pacientu ārstēšanai izmantoja to, kas bija rīcībā. Tāpēc Latvijas mediķi ļoti gaida, ka jauns medikaments tiks reģistrēts.
Šobrīd jauno preparātu paātrinātā kārtībā vērtē Eiropas Zāļu aģentūra. Jaunās zāles ir antivielu kombinācija, kas samazina vīrusa daudzumu pacienta asinīs un novērš to nokļūšanu organisma šūnās.
Madelāne uzsvēra, ka preparāts ir paredzēts specifiskām riska grupām, nevis visiem pacientiem.
"Tas nebūs medikaments, kas tiks izmantots plaši Covid infekcijas ārstēšanai visiem cilvēkiem – tiem, kas ir inficējušies vai saslimuši ar Covid," uzsvēra viņa.
Ziņu lente
0