Viedoklis

Briti raizējas par Ukrainu jaunā Krievijas tanka dēļ

© Sputnik / Пресс-служба ГК "Ростех" / Pāriet pie mediju bankasЕдинственный в мире легкий плавающий танк "Спрут-СДМ1" во время испытаний в акватории Черного моря
Единственный в мире легкий плавающий танк Спрут-СДМ1 во время испытаний в акватории Черного моря - Sputnik Latvija, 1920, 26.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šķiet, britu presei rēgojas, kā Krievijas peldošie tanki "Sprut" brauc ārā ne tikai no Dņepras, bet arī no Temzas.
Agrāk dažās valstīs stingri sodīja par juku un panikas izplatīšanu. Toties Lielbritānijā, kur dzeltenā prese ar rupjiem pieņēmumiem provokatīvi klāsta par militāro tehniku no Krievijas, atļauts, šķiet, viss, atzīmēja radio Sputnik autors Kirils Grišins.
Apsārtums, nieze un vispārējs nemiers. Vārdu sakot, tipiska reakcija. Apmēram tā katru reizi pārņem lielu daļu auditorijas, kas lasa par Krievijas aizsardzības rūpniecības kompleksa jaunākajiem sasniegumiem. Daži īpaši jūtīgi lasītāji, tik tikko sagremojuši ieraudzīto, sāk biedēt un vairot paniku. Visam pie cainas atkal ir Krievijas bruņojums.
Jaunais peldošais tanks "Sprut SDM1" spēj ienirt un efektīvi strādāt piekrastes zonā, - tas ļoti noderēšot uzbrukuma Ukrainai, klāsta The Mirror publicētā raksta autors Kriss Hjūzs. Attēlu ar jauno tanku viņš dēvēja par "asinis stindzinošu" un piezīmēja, ka tas ideāli piemērots Ukrainas upju sistēmu šķērsošanai.
Sakām – Kijeva, prātā – Lindona. Laikam jau tāda bija britu avīzes autora loģija. Droši vien viņš pieļāva, ka Krievijas "Sprutiem" būs piemērotas arī pašas Lielbritānijas upju sistēmas – tur taču nav tik varenu upju kā Jeņiseja, tātad krievu tanks viegli šķērsos arī tās.
Hjūzs vieglu prātu pieļauj, ka Krievija uzbruks Ukrainai. It kā tas būtu kaut kas pavisam ikdienišķs.
Britu žurnālista kungs, tādu plānu Maskavai nav, tāpēc nevajag mēģināt sarīdīt divas kaimiņvalstis! Pie tam ne jau tādiem tabloīdiem rakstīt par militāro tehniku, it kā galms vairs nesarūpētu ziņas.
No otras puses, ja par to spriež bulvāra lapeles, iznāk, ka ir zināms nodoms. Nu, vismaz sēt Krievijai naidīgu noskaņojumu un patētiku. Tagad, pēc publikācijas nākšanas klajā Lielbritānijas Aizsardzības ministrija var prasīt naudu: sak, skatieties, krievu tanki jau brauc ārā no Temzas, steigšus jāgatavo atbilde! Jā, protams, gatavojiet, ja tikai paspēsiet.
Боевая машина пехоты К-17 Бумеранг - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2021
Viedoklis
"Tāds Krievijā vēl nav redzēts": aizsardzības komplekss strādā pie īpaša tanka
Nobijās pēc "Rosteh" oficiālā paziņojuma par to, ka vieglais tanks "Sprut SDM1", kas spēj pārvietoties arī ūdenī, pārvarējis pirmo izmēģinājumu fāzi Melnajā jūrā. Koncerna pārstāvji atzīmēja, ka mašīnai pārbaudē parādīja teicamas spējas pārvarēt ūdens šķēršļus un to iespējams transportēt ar lielajiem desanta kuģiem.
Uguns spēka ziņā mašīna līdzinās T-80 un T-90 tipa tankiem, tās manevrētspēja uz sauszemes un ūdenī līdzinās desanta kāpurķēžu mašīnai BMD-4. Tanks sver 18 tonnas, var sasniegt līdz 70 km/h ātrumu uz zemes un līdz 10 km/h - ūdenī.
"Sprut" var nodarboties ar izlūkošanu, strādāt reida vai avangarda vienībās, piedalīties desanta operācijās ūdenī, izpildīt citus līdzīga tipa uzdevumus. To izstrādā Krievijas gaisa desanta spēku vajadzībām, tomēr mašīna ieinteresēs arī ārvalstu pasūtītājus, paziņoja koncerns. Eksperti uzskata, ka mašīnas līmenis ir ļoti augsts. Piedevām britu tabloīdi tai sarūpē bezmaksas reklāmu.
Показательные выступления псковских десантников на Кургане дружбы - Sputnik Latvija, 1920, 12.12.2019
Viedoklis
"Kas cits, ja ne mēs": Krievija formē jaunu gaisa desanta pulku Krimā
Ziņu lente
0