Viedoklis

Aizvainotā nevainība. Krievijas "Cirkons" skāris Pentagona smalkās dvēseles stīgas

© Sputnik / Пресс-служба Минобороны РФ / Pāriet pie mediju bankasФрегат "Адмирал Горшков" успешно произвел выстрел гиперзвуковой ракетой "Циркон"
Фрегат Адмирал Горшков успешно произвел выстрел гиперзвуковой ракетой Циркон - Sputnik Latvija, 1920, 26.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Cirkon" palaišana Rietumos rada kognitīvo disonansi. Tāpēc jau sākas nervozie pārdzīvojumi. Raķete tika izmēģināta aiz Polārā loka, taču ar tādu hiperskaņu, ka pat Vašingtonai pielēca.
Pentagona preses sekretārs Džons Kirbijs arī miera laikā šausmīgi atgādina Pjero no "Buratīno piedzīvojumiem". Te nu uz viņu bija pavisam žēl skatīties, atzīmēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans, - šķita, ka viņš teju teju apraudāsies.
Nē, tomēr savaldījās. Tomēr viņš bija tik apjucis, ka pat īstos vārdus nespēja izvēlēties, it kā viņš nebūtu pasaulē spēcīgākā militārā resora oficiālais pārstāvis, kam viss ir skaidrs, noteikts un konkrēts, bet gan kaut kāds 78 gadus vecs ASV Bruņoto spēku virspavēlnieks. Vispirms viņš paziņoja, ka Pentagons vienmēr patur prātā "Krievijas destabilizējošo aktivitāti reģionā". Pēc tam atvainojās un precizēja – "pasaulē".
Циркон в действии: РФ показала испытания гиперзвуковой ракеты - Sputnik Latvija, 1920, 20.07.2021
Video
"Cirkon" darbībā: Krievija parādījusi hiperskaņas raķetes izmēģinājumus
Acīmredzot, Obama viņiem pamatīgi iepotējis mītu par Krievijas "reģionalitāti". Viņiem taču droši vien kaut kur zemapziņā kvēlo cerība arī uz "lupatlēveros saraustīto ekonomiku". Ja tā patiešām ir, tad "Cirkon" testa starts rada īstu kognitīvo disonansi. Tāpēc sākas tie nervozie pārdzīvojumi.
Raķeti izmēģināja aiz Polārā loka, taču ar tādu hiperskaņu, ka pat Vašingtonai pielēca. "Nu, tā mēs nespēlējamies," Kirbijs teju nenonāca līdz bērnu izteikumiem.
"Krievijas jaunās hiperskaņas sistēmas ir potenciāli destabilizējošs faktors, tās rada manāmus draudus, jo piemērotas kodollādiņiem," viņš nokunkstēja.
Re, mēs, sak, neko tādu neatļaujamies. Mūsējās, sak, uzbrukuma hiperskaņas iekārtas tiek izstrādātas bez kodollādiņu pielietojuma. Noturējās, nepiebilda, ka tās esot ekoloģiski nekaitīgas, demokrātiski lietderīgas un nesatur ĢMO.
Tomēr arī izskanējušais bija jokains. Pirmkārt, viņi arī par savām PRA klāsta, ka tās šaujot tikai pretraķešu šāviņus. To, ka iekārtas piemērotas arī "Tomahawk" palaišanai, nesaka. Otrkārt, amerikāņu PRA stāv pie Krievijas robežām, nevis otrādi. Treškārt, viņiem nekaitētu savus hiperskaņas lādiņus vismaz izgatavot, bet pēc tam jau domāt, ar ko aprīkot.
Pagaidām iznāk tā, ka Krievija izmēģina "Cirkon", bet amerikāņi, pēc žurnāla The National Interest datiem, ar grūtībām cenšas panākt Krieviju vai vismaz Ķīnu. Savienotajām Valstīm "nav ieroču, kas varētu pietiekamā mērā apdraudēt Maskavu un Pekinu". Šķiet, ASV aizsardzības ministra vietnieks Maikls Grifins ir mazliet pāršāvis pār strīpu ar pieticību.
Viņu arsenālā nav nekā, kas būtu pielīdzināms Krievijas tehnoloģijām, tāpēc amerikāņi var neliekuļoti tēlot aizvainotu nevainību un slēpt aiz tās aizskarto patmīlību.
Iznīcinātājs F-35 - Sputnik Latvija, 1920, 05.07.2021
Viedoklis
Kāpēc Krievijas hiperskaņas raķetes traucē amerikāņu F-35 un F-22
Iespējams gan Kirbija satraukums ir īsts. "Cirkon" ir jūras bāzes raķete, bet Džons Kirbijs ir kontradmirālis. Viņam tas piedevām ir personisks aizvainojums.
Apvainojušies ir visi. Destabilizācija taču ir viņu "odziņa". Un te pēkšņi viņi paši uz savas ādas sajutuši neomulīgu satraukumu. Turklāt amerikāņi vēl nemaz nav redzējuši, kā "Cirkon" likvidē aviācijas bāzes kuģim ļoti līdzīgu mērķi. Varbūt nemaz nevajag skatīties. Un S-500 startu arī ne. Nesen Krievija to parādīja pirmo reizi.
Ja jau viņi ir tik nervozi, labāk vajag vest viņus prom no ekrāniem, kad Krievija demonstrē savus bruņojuma izmēģinājumus. Ka tik vēl nesanāk kāda nelaime.
Ziņu lente
0