Politika

Sergejs Lavrovs: Rietumi mēģina radīt nestabilitātes joslu ap Krieviju

© Sputnik / Viktor Tolochko / Pāriet pie mediju bankasУчастники акции протеста оппозиции "Народный ультиматум" в Минске
Участники акции протеста оппозиции Народный ультиматум в Минске - Sputnik Latvija, 1920, 24.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs norāda, ka rietumvalstis vēlas sašūpot situāciju un veidot nestabilitātes zonu Krievijas tuvumā.
RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Rietumi vēlas destabilizēt situāciju ap Krieviju, tostarp – arī ar nepatiesu ziņu palīdzību, uzskata Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, vēsta RIA Novosti.
"Mums apkārt cenšas radīt nestabilitātes joslu, piespiežot mūsu tuvākos kaimiņus, mums brālīgas tautas izvēlēties "vai nu tu esi ar Rietumiem, vai ar Krievijas Federāciju", viņš norādīja vebinārā "Ārpolitiskie apstākļi, kādos notiek Valsts domes deputātu vēlēšanas" partijas "Vienotā Krievija" platformā.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время просветительского марафона Новое знание в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 22.05.2021
Politika
Sergejs Lavrovs salīdzināja Baltijas un ASV pozīciju ar pagalma huligānu izturēšanos
Krieviju un teritorijas ap to cenšas apgūt ar militārām un ekonomiskām metodēm, piebilda diplomāts.
"(Viņi vēlas – red.) ielenkt mūs ar sanitāro kordonu, turklāt vēl gūt kaut kādu labumu no tā, ka Rietumi vitāli ietekmēs mums kaimiņos esošo valstu attīstību," viņš aprakstīja situāciju.
Diplomāts uzsvēra, ka šī Rietumu līnija spilgti atainojusies Ukrainā, bet pēdējos mēnešus krāsaino revolūciju metodes mēģināja noslīpēt arī Baltkrievijā. Tāpat, pēc viņa vārdiem, ASV un ES valstis izvērsušas ģeopolitisko cīņu par Moldovu un nekaunas no atklātas propagandas priekšvēlēšanu kampaņas laikā.
Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2021
Politika
Spēles vienos vārtos nebūs: Lavrovs brīdināja Rietumus
"Arī tagad mūsu rietumvalstu kolēģi pūlas paplašināt savu klātbūtni, arī militāro, mūsu robežu perimetrā, ieskaitot gan Centrālāziju, gan Aizkaukāzu," piezīmēja ĀM vadītājs.
Iepriekš politiķis jau uzsvēra, ka Rietumi sākuši hibrīdkaru pret Krieviju un Baltkrieviju, šādu uzvedības līniju nevar atzīt par konstruktīvu.
Krievijas un rietumvalstu attiecības pasliktinājās pēc notikumiem Ukrainā un Krimas atgriešanās Krievijas sastāvā. Līdztekus Vašingtona vairākkārt apsūdzējusi Maskavu par iejaukšanos prezidenta vēlēšanās un hakeru uzbrukumiem. Tas kļuva par iemeslu virknei pret Krieviju vērstu sankciju, kam sekoja Kremļa atbildes pasākumi. Notikuši vairāki diplomātiskie skandāli, kas noveda pie savstarpējas vēstniecību darbinieku izraidīšanas.
Международные военные учения Summer Shield XIV в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2021
Politika
Neredzēts Krievijai naidīgs noskaņojums: NATO atsakās no dialoga ar KF
Ziņu lente
0