Latvijā

Latvijas izglītības vadītāju asociācija atbalsta obligāto skolotāju vakcināciju

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasПодготовка школ к учебному году, архивное фото
Подготовка школ к учебному году, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 24.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc tikšanās ar izglītības ministri Anitu Muižnieci Latvijas izglītības vadītāju asociācijas dalībnieki piekrita, ka izglītības iestāžu darbiniekiem ir nepieciešama obligātā vakcinācija.
RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Latvijas izglītības vadītāju asociācija (LIVA) konceptuāli atbalsta likuma grozījumus, kuros paredzēta skolu darbinieku obligāta vakcinācija pret Covid-19, pēc skolu direktoru un izglītības ministres Anitas Muižnieces tikšanās atzina LIVA valdes priekšsēdētājs Rūdolfs Kalvāns, ziņo BNN.
Iepriekš LIVA uzskatīja, ka obligātā vakcinācija skolu darbiniekiem būtu vēl jāpārdomā, bet pēc tikšanās ar ministru asociācija piekrita tam, ka grozījumi ir nepieciešami, lai veidotu labāku pūļa imunitāti un pasargātu skolotājus, skolēnus.
Zinību diena Rīgas vidusskolā №88 - Sputnik Latvija, 1920, 22.07.2021
Latvijā
Trešā daļa Latvijas pedagogu nevēlas vakcinēties pret Covid-19
Tikšanās ar ministri tika pārrunāts arī atalgojumu jautājums.
Iepriekš LIVA ziņoja, ka nākamgad skolotājiem pēc vecā darba samaksas modeļa būtu jāceļ alga līdz 900 eiro par slodzi, jo nav pārliecības, ka uz nākamā gada septembri būs politiskā griba realizēt jaunizveidoto skolotāju atalgojuma modeli. Tikšanās laikā ministre pauda atbalstu LIVA biedriem, piebilstot, ka šāds variants tiks nodots valdībai, ja neizdosies uzlabot jauno darba apmaksas modeli.
Latvijas izglītības ministre Anita Muižniece paziņoja, ka atteikšanās no vakcinācijas dēļ no izglītības sistēmas šogad var aiziet aptuveni 1000 pedagogu. Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas datiem, šajā mācību gadā Latvijā strādāja aptuveni 56 000 pedagogu, no tiem aptuveni 30 000 bija vispārējās un speciālās izglītības skolotāji, ap 12 000 - pirmsskolas izglītības pedagogi, aptuveni 5600 cilvēku - augstskolu pasniedzēji.
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 13.07.2021
Latvijā
Bez vakcīnas nav uzvaras: Latvijas iedzīvotājus mudinās vakcinēties
Skolotāju kritiskās trūkuma gadījumā Muižniece sagaida, ka iesaistīsies pašvaldības - kā skolu dibinātājas - un pavērtēs strukturālas izmaiņas skolu tīklos. Ministre uzsvēra, ka Latvijā diezgan daudz skolotāju strādā ar nepilnām darba slodzēm, attiecīgi, sasniedzot kritisko robežu, pašvaldības varētu atbildīgāk paskatīties uz to, kā strādā viņu novada skolas, un sakārtot.
Ziņu lente
0