Baltijā

Latvija nosūtīs Lietuvai teltis un segas bēgļu krīzes risināšanai

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIМигрант на македонской границе
Мигрант на македонской границе  - Sputnik Latvija, 1920, 24.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdība nolēma sniegt humāno palīdzību Lietuvai bēgļu krīzes risināšanai
RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Lai Lietuvai sniegtu humāno palīdzību, tika pieņemts lēmums no Latvijas valsts materiālajām rezervēm nosūtīt trīs teltis, trīs elektroģeneratorus, piecus apgaismošanas komplektus ar papildu aprīkojumu, kā arī 3000 segas, tiek ziņots Latvijas Iekšlietu ministrijas mājaslapā.
Humāno palīdzību uz Lietuvu nogādās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. IeM aprēķināja, ka valsts materiālās rezerves resursu atjaunošanai var būt nepieciešami aptuveni 123 900 eiro.
"Latvijas valdība nolēma sniegt Lietuvai humāno palīdzību nelegālās migrācijas krīzes pārvarēšanai uz Baltkrievijas un Lietuvas robežas. Mūsu pilnīgā solidaritāte un atbalsts Lietuvas draugiem šīs augošās problēmas risināšanā," raksta Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā Twitter lapā.
Kopš šā gada sākuma Lietuvā uz robežas ar Baltkrieviju tika aizturēti 2430 nelegāli – kas vairāk nekā 30 reizes pārsniedz pērnajā gadā aizturēto pārkāpēju skaitu. Pēdējās 24 stundās vien Lietuvas robežsargi ir aizturējuši 92 nelegālus migrantus, lielākā daļa no tiem ir Irākas pilsoņi. Lietuvā ieviests ārkārtas situācijas režīms.
Литовский пограничный столб - Sputnik Latvija, 1920, 21.07.2021
Baltijā
Lietuvā stāsta, kā "Lukašenko sekotāji" izlaiž migrantus mežā
Lietuvas migrācijas departamenta darbinieki netiek galā ar patvēruma pieteikumu apstrādi. Departaments izsludināja 56 jaunas vakances.
Par migrācijas krīzi Viļņa vaino Baltkrieviju, taču tās varasiestādes jau informēja, ka robežas apsardzes pienākumus pilda pilnā mērā. Baltkrievijas prezidents Lukašenko uzsvēra, ka neļaus pārvērst valsti par nelegāļu "rezervuāru", un nelegālās migrācijas jautājumu Minska risina tieši tik lielā mērā, cik nepieciešams, izdevīgi un finansiāli iespējams.
Ziņu lente
0