"Vajadzīgs plāns": Lietuvā nobijušies no KF un Baltkrievijas kopīgajām mācībām

© Sputnik / Sputnik / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un Baltkrievijas kopējās militārās mācības
Krievijas un Baltkrievijas kopējās militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 23.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas karavīri tikai sākuši ierasties Baltkrievijā un gatavoties mācībām "Rietumi", kas ieplānotas septembrī, taču Lietuvas ārlietu ministrs jau ceļ trauksmi.
RĪGA, 23. jūlijs - Sputnik. Lietuvas ārlietu ministrs aicina ES izstrādāt plānu Krievijas provokāciju gadījumam – viņaprāt, tās iespējamas pie Eiropas Savienības austrumu robežām vai Krievijas un Baltkrievijas kopīgo mācību "Rietumi 2021" laikā, vēsta Sputnik Lietuva.
Iepriekš Landsberģis Viļņā tikās ar ES valstu vēstniekiem.
"ES ir jāsagatavo plāns reakcijai uz Krievijas iespējamām provokācijām ES austrumu kaimiņvalstīs vai Krievijas un Baltkrievijas kopīgo mācību "Rietumi 2021" laikā.
Gabriels Landsberģis
Lietuvas ārlietu ministrs
Politiķis aicināja ES valstis ieņemt vienotu pozīciju attiecībā uz Krievijas darbībām "ES kaimiņos". Lansdberģa ieskatā, potenciālo provokāciju risks esot visai liels migrācijas krīzes kontekstā Lietuvā.
Lietuva pēdējā laikā informē, ka uz robežas ar Baltkrieviju tiek aizturēts aizvien lielāks skaits migrantu. 2. jūlijā valdība izsludināja ārkārtēju situāciju nelegālo migrantu pieplūduma dēļ. Jaunākie dati liecina, ka laikā no gada sākuma aizturēti gandrīz 1,8 tūkstoši cilvēku – 22 reizes vairāk nekā pērnā gada laikā.
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka Minska vairs necentīsies aizturēt nelegālos migrantus, kuri vēlas nokļūt ES valstīs – pēc viņa vārdiem, rietumvalstu sankciju dēļ šiem nolūkiem vairs nav "ne naudas, ne spēka".
Latvijas, Baltkrievijas un Krievijas robeža - Sputnik Latvija, 1920, 10.07.2021
Baltijā
Visam gatavi: Frontex novērtēja situāciju uz Lietuvas un Latvijas robežas ar Baltkrieviju
Krievijas un Baltkrievijas kopīgās mācības "Rietumi 2021" notiks abu valstu poligonos 10.-16. septembrī. Manevru mērķis – abu valstu bruņoto spēku gatavības pārbaude Sabiedrotās valsts aizsardzībai. Mācības vadīs Baltkrievijas un Krievijas BS Ģenerālštābu priekšnieki.
Iepriekš Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz valsts Aizsardzības ministriju, pastāstīja, ka pirms divām dienām republikas teritorijā sāka ierasties pirmie armijas ešeloni ar tehniku un Krievijas karavīriem, kuri gatavosies mācībām.
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu informēja, ka manevri "Rietumi 2021" ir ieplānoti un organizēti vienīgi ar aizsardzības apsvērumiem. Sabiedrotās valsts militārie partneri savlaicīgi tiks informēti par mācību parametriem, kā jau ierasts, tās būs pieejamas starptautiskajiem novērotājiem un žurnālistiem.
Ziņu lente
0