Krievijā

"Nesaprotu kolēģus": Putins aicina Rietumus nešķirot savējo un svešo pandēmiju

© Sputnik / Алексей НикольскийKrievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija, 1920, 23.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ir bezjēdzīgi cīnīties ar koronavīrusu katram atsevišķi, uzsvēra Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
RĪGA, 23. jūlijs – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka nesaprot kolēģus citās valstīs, kuri dala savējo un svešu pandēmiju un bremzē Krievijā izstrādāto koronavīrusa vakcīnu reģistrāciju.
Krievijas valsts vadītājs sapulcē ar valdības locekļiem apsprieda problēmas, kas rodas cīņā ar Covid-19, paziņoja RIA Novosti.
Putins atzīmēja, ka viltīgā epidēmija atgriežoties rada virkni problēmu ne tikai Krievijā, bet arī lielākajā daļā pasaules valstu.
"Protams, ir grūti saprast daudzus kolēģus, kuri vēl aizvien dala pandēmiju savējā un svešā, cenšas kavēt, piemēram, mūsu vakcīnu reģistrāciju, kas, bez šaubām, ir drošas un efektīvas."
Vladimirs Putins
Krievijas Federācijas prezidents
Putins pauda cerību, ka šo darbu tomēr izdosies organizēt kopīgi. "Tāpēc, ka ir bezjēdzīgi cīnīties atsevišķi," viņš uzsvēra.
Koronavīrusa pandēmija, kas pērn izplatījās no Ķīnas, aptvērusi praktiski visu pasauli. Patlaban pasaulē reģistrēti vairāk nekā 190 miljoni Covid-19 gadījumu, vairāk nekā četri miljoni noslēgušies letāli.
Ārsti paziņoja, ka pandēmiju iespējams pārvarēt, radot kolektīvu imunitāti, un šim nolūkam īpaša loma ir masveida vakcinācijai. Zinātnieki visā pasaulē sāka strādāt pie vakcīnām pret koronavīrusa infekciju.
Medicīniskās aizsargmaskas - Sputnik Latvija, 1920, 22.07.2021
Latvijā
Covid-19 trešais vilnis nav aiz kalniem: eksperti brīdina par jauniem ierobežojumiem
Pasaulē pirmā vakcīna tika reģistrēta pagājušā gada augustā Krievijā. preparāts saņēma nosaukumu "Sputnik V". Vēlāk valstī kļuva pieejamas vēl divas iedarbības ziņā atšķirīgas vakcīnas – "EpiVakKorona" un "KoviVak", revakcinācijai paredzēts "Sputnik Light". Sākti vēl vienas vakcīnas klīniskie pētījumi.
Rietumos izstrādātas un tiek ražotas Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson vakcīnas. Ķīna izstrādājusi vakcīnas Sinovac un Sinopharm. Pasaules veselības organizācija apstiprinājusi šos preparātus pielietošanai ārkārtas situācijās. Pie tam PVO turpina Krievijas vakcīnas "Sputnik V"ekspertīzi jau visnotaļ ilgu laiku.
Ziņu lente
0