Krāpnieki organizējuši loteriju Maxima vārdā. Uzņēmums lūdz nepadoties meliem

Bankas karte - Sputnik Latvija, 1920, 23.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ļaundari izmanto sociālos tīklus, stāsta par Maxima jubilejai veltītu loteriju un sola dāvanas.
RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Uzņēmums "Maxima Latvija" brīdina par biežiem krāpšanās gadījumiem, kuru ietvaros tiek izmantots zīmols, raksta Press.lv.
Работа за компьютером - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2021
Jauns krāpniecības veids: Latvijas iedzīvotājus krāpj "PayPal" vārdā
Ziņots, ka Facebook lietotāji saņem uzaicinājumu piedalīties loterijā, bet vēlāk, kad cilvēks ieiet sociālajā tīklā, pārlūkprogrammas un operāciju sistēmas Windows ziņojumu panelī parādās uzaicinājums saņemt laimestu, ko it kā sūta "Maxima". Pārejot pa saiti, cilvēks nonāk nepiederošā resursā, kurā stāstīts par kompānijas jubileju un balvu izlozi. "Maxima" pārstāvji lūdz nenodot krāpniekiem savus personas datus, jo viņu mērķis ir iegūt lietotāju naudas līdzekļus. Uzņēmuma pārstāvji uzsvēra, ka nav saistīti ar "loteriju", ko krāpnieki organizējuši viņu vārdā.
"Maxima" jau lūgusi dzēst krāpniecisko saturu un plāno vērsties Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijā CERT.
Uzņēmums uzsvēra, ka izsūta paziņojumus tikai tiem klientiem, kas devuši attiecīgo atļauju savā PALDIES kartes profilā. Tad norādītais nosūtītājs būs "Maxima" vai PALDIES, bet ar ziņojumu saistītās saites vienmēr vēdīs uz pārbaudītu vietni www.maxima.lv. Lietotājiem nav jābūt trešo personu pakalpojumu abonentiem, nav vajadzīga maksa par papildu pakalpojumu abonēšanu vai balvu piegādi.
Водитель в кабине автомобиля - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2021
Ķengaragā darbojas krāpnieks, kurš uzdodas par tālbraucēju
Ja ziņojuma avots rada šaubas, "Maxima" speciālisti lūdz pārliecināties par tā autentiskumu, nosūtot kompānijai ziņu sociālajos tīklos, pa elektronisko pastu info@maxima.lv vai tālruņa numuru 80002020.
Ziņu lente
0